szusza ferenc stadion (Array)
Foci

Hihetetlen, meglehet duplikálódik az újpesti futball

24.hu
24.hu

2016. 11. 03. 13:40

Egyre élesebb hangnemben zajlik az a mérkőzés, amit nem labdával, hanem paragrafusok mentén és a stadionfelújítást követő használat érdekében játszanak az Újpesti Torna Egylet, a profi futballklub vezetői és a Nemzeti Sportközpontok vezetői.
Korábban a témában:

Az UTE hivatalos honlapján csütörtökön azt írták: a Belga tulajdonú Újpest FC részéről az elmúlt napokban több értelmezhetetlen, és az Újpesti Torna Egylet (UTE) által vállalhatatlan sajtóközlemény jelent meg, amelyektől az UTE elhatárolódik

A 15 szakosztályt tömörítő egylet örül annak, hogy a stadiont 2002-ben, az elsők között felújították, s annak is, hogy ennek ellenére további pénzösszegek jutottak a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálására, és hozzátették, annak is örülnek, hogy a stadion rekonstrukciójával kapcsolatban a Nemzeti Sportközpontok (NSK) és az Újpest FC “nagyfokú együttműködési készségről tett tanúbizonyságot, a döntéseket mindig konszenzusos alapon, a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében hozták.

Kiemelték, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az NB I-es újpesti futballcsapat mielőbb hazai környezetben játszhassa meccseit.

Ellenben az UTE

nem örül annak, hogy az Újpest FC a felújításokkal kapcsolatban valótlan tényeket állít, valós tényeket hamis színben tüntet fel, jogtechnikai csúsztatásokat tesz közzé hangulatkeltés céljából, melyek alkalmasak az UTE hírnevének csorbítására.

Az UTE közleménye egy, a kivitelezés minőségén és átadási időpontján túlmutató eddig kevésbé ismert szálra, egy szándéknyilatkozatra is kitér:

A 2013. november 12-én kelt szándéknyilatkozattal kapcsolatban az Újpest FC cikke, való tényeket hamis színben tüntet fel, ugyanis a szándéknyilatkozat jogi természetét Dr. Gyarmati Eszter tudatosan, vagy kellő jogi ismeret hiányában összemossa. A cikk tartalmi mondanivalójával szemben az igazság az, hogy a szándéknyilatkozat megváltoztatható, pontosítható, visszavonható még abban az esetben is, ha semmilyen lényeges körülmény nem változott a két fél között. Mint azonban az ismert, az Újpest FC-t képviselő Újpest 1885 Futball Kft az Újpesti Torna Egylettel 2014. február 11-én kötött együttműködési megállapodását egyoldalúan és jogellenesen felmondta.

Az UTE számukra kedvező módon módosította a szándéknyilatkozatot. Ennek értelmében az eddigi 100 százalékkal szemben a felújított fejépületnek csak egynegyedét engedi át használatra az Újpest FC-nek.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

További lényeges változtatás, hogy az átadást követően azt szeretnék, ha csak az Újpest FC felnőtt csapata használja a stadiont. Ez azért érinti érzékenyen a belga tulajdonost, mert az UTE közleményben említett szerződés egyoldalú felmondását követően az Újpest FC U15-től felfelé saját utánpótlás-csapatokat szervezett, holott a korábbi szerződés értelmében a felnőtt csapat utánpótlását az UTE adta és átigazolási díj nélkül kapták meg az egyesület játékosait.

újpesti gyepcsere (szusza ferenc stadion, )
Újpesten “árkot ásnak” Fotó: MTI

Az UTE új szándéknyilatkozata arra is kitér, mi történik, ha az eddigiekkel ellentétben ők is csapatot indítanak valamelyik felnőtt bajnokságban A szándéknyilatkozat egyik pontja szerint ebben az esetben az UTE maga is használhatja stadiont.

Úgy tűnik, a Megyri úton árkot ástak, ahova bevermelték magukat a csapatok és onnan tüzel egymásra az UTE és az Újpest FC.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. 
Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.