Foci

BL: el sem kezdődött a nap meccse, máris Kassaiznak Angliában

Korábban beszámoltunk róla, Kassai Viktor vezeti a Bajnokok Ligája csoportkör negyedik fordulójának csúcsmeccsét, a Manchester City-Barcelona találkozót. Két hete az “odavágón” Lionel Messi mesterhármasával négyet gurított a Barca és ha az eddig négy pontot szerző Citynek nem sikerül kedd este visszavágni, a továbbjutást illetően hátrányba kerülhet a Borussia Mönchengladbachhal szemben.

Csoda hát, ha Angliában már a meccs előtt Kassaiznak? 

Pedig szegény játékvezetőnk és csapata – Ring György, Tóth Vencel (asszisztensek), Bognár Tamás, Farkas Ádám (alapvonali játékvezetők), és Berettyán Péter (negyedik bíró) – még semmi rosszat nem követett el, ellenben Angliában még emlékeznek egy-két esetre.

Anno, a Bayern München és a Manchester City 2011 szeptemberi BL-találkozója (2-0) után angol szakértők állították, a 3. percben büntetőt kellett volna adni a vendégcsapat javára, amikor Jerome Boateng eltalálta David Silva lábát a tizenhatoson belül, majd amikor Boateng a 24. percben Micah Richardsot is fellökte a bajorok védője a büntetőterületen belül, újra adhatott volna tizenegyest.

Kassai az ominózus meccsen amúgy négy sárgát osztott ki a City játékosainak, ellenben a bajorok egyet sem kaptak, holott tizenegyszer állították meg szabálytalanul a játékot.

No, mi azért a kritikával várnánk a meccs végéig és abban bízunk, szükség sem lesz rá.

A két tréner sem a játékvezetővel volt elfoglalva egyelőre. Luis Enrique inkább azon morfondírozik, miként szervezi meg csapata védekezését, lévén eléggé megfogyatkozott a bevethető játékosok névsora. Ráadásul Marlon, akit a B-csapatból vezényelt fel és nevezett emiatt a keretbe, otthon hagyta az útlevelét, így nem is tarthatott a csapattal vasárnap, csak egy nap késéssel követte Messiéket.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Pep Guardiola se Kassai “Best of videóit” nézegeti, inkább azzal törődik, csapata hogyan játsszon tökéletes futball. Merthogy szerinte az kell ahhoz, hogy a Premier League éllovasa ellensúlyozza az MSN-t és egyúttal a City támadójátéka legalább egy góllal hatékonyabb legyen, mint a katalánoké.

A százszázalékos Barcának kedden már egy pont is elég ahhoz, hogy biztosan továbbjusson a kieséses szakaszba, míg utóbbi két BL-meccsén mindössze egy pontot szerző City vereség esetén a harmadik helyre csúszhat a C jelű kvartettben.

A manchesteriek ellen szól, hogy előző öt mérkőzésüket elvesztették a Barca ellen, ugyanakkor szombaton a bajnokságban a West Bromwich Albion 4-0-ás legyőzésével végre megszakították hatmeccses nyeretlen sorozatukat.

A D csoportban a szintén százszázalékos, legutóbb BL-döntős Atletico Madrid a rosztovi 1-0 után odahaza is szembeszáll orosz riválisával, míg a PSV Eindhoven a müncheni 1-4 után próbálhat meg visszavágni a Bayernnek.

Bajnokok Ligája, keddi műsor:

A csoport:
Ludogorec (bolgár)-Arsenal (angol) 20.45
FC Basel (svájci)-Paris Saint-Germain (francia) 20.45
A csoport állása: 1. Arsenal 7 pont (9-1), 2. Paris Saint-Germain 7 (7-2), 3. FC Basel 1 (1-6), 4. Ludogorec 1 (2-10)

B csoport:
Besiktas (török)-SSC Napoli (olasz) 18.45
Benfica (portugál)-Dinamo Kijev (ukrán) 20.45
A csoport állása: 1. Napoli 6 pont, 2. Besiktas 5, 3. Benfica 4, 4. Dinamo Kijev 1

C csoport:
Borussia Mönchengladbach (német)-Celtic Glasgow (skót) 20.45
Manchester City (angol)-FC Barcelona (spanyol) 20.45
A csoport állása: 1. FC Barcelona 9 pont, 2. Manchester City 4, 3. Borussia Mönchengladbach 3, 4. Celtic Glasgow 1

D csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Rosztov (orosz) 20.45
PSV Eindhoven (holland)-Bayern München (német) 20.45
A csoport állása: 1. Atlético Madrid 9, 2. Bayern München 6, 3. PSV Eindhoven 1 (3-7), 4. Rosztov 1 (2-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik