Foci

Újra pályán a világ legpechesebb labdarúgója

Holger Badstubert lehetne a szerencse fiának nevezni, lévén alig volt 20 éves, amikor bemutatkozhatott a Bayern München csapatában és egy évre rá a német válogatottban is pályára léphetett.

Ezek a szép pillanatok nyolc éve voltak az életében és ugyan azóta is jutott számára öröm, ellenben még több ürömben volt része. A Bayern éves szinten mintegy 55-60 hivatalos mérkőzést játszik, így ha védője folyamatosan egészséges lett volna, úgy mára, azaz 27 éves korára nem csak 118 hivatalos találkozó virít a neve mellett, hanem minimum 300.

Holger Badstuber (képen pirosban) azonban többet volt sérült, mint az egész csapat együttvéve. Utoljára február 10-én láthatták a pályán a Bayern-szurkolók a 31-szeres német válogatottat, azelőtt, mielőtt egy borús szombati edzésen eltörött a bokája.

A védő 2010-ben szenvedett először súlyosabb sérülést, amiből két és fél hónap után visszatért, és a neve mellett szereplő pályára lépési számokat nagyrészt a következő két évben gyűjtötte össze, mígnem 2012 decemberében a Dortmund elleni bajnokin elszakadt a keresztszalagja. Műtét, műtétet követett, mígnem 2014 júliusában 19 hónap, 594 nap után térhetett vissza, de nem sokkal később újra megsérült. 2015 novemberében játszhatott ismét, de csak az idén a februári bokatöréséig.

Badstuberlemaradt 2010-ben vb-bronzérmet nyert a Nationalelffel, de nem lehetett ott a 2014-es világbajnokságon, és a franciaországi Európa-bajnokságon sem.

Szerda este azonban majd nyolc hónap után újra pályára lépett és részese lehetett csapata az Augsburg felett aratott 3-1-es Német Kupa győzelmének.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

A Német Kupa magyar szempontból érdekes találkozóin a Darmstadt Kelinheisler László nélkül meglepetésre kikapott a negyedosztályú Astoria Waldorftól.

A Hoffenheimben a hosszabbításban pályára lépő Szalai Ádám ugyan egyenlítő gólt szerzett a találkozó hajrájában, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette, így a Köln 2-1-el jutott tovább.

Huszti Szabolcs végig pályán volt a Frankfurtban és a büntetőpárbajban belőtte a saját 11-esét, így tevékenyen hozzájárult csapata nyolcaddöntőbe jutásához.

A Német Kupa nyolcaddöntőjének legérdekesebb párosítása minden bizonnyal a Dortmund-Hartha BSC lesz. Magyar szempontból mindenképp, hiszen itt eldől, Dárdai Pál tovább dédelgetheti saját és csapata kupagyőzelmi álmait.

NÉMET KUPA, 2. FORDULÓ, EREDMÉNYEK:

Bayern München–Augsburg 3–1
Nürnberg (II. ligás)–Schalke 2–3
1. FC Köln
–Hoffenheim 2–1 – h. u.
Borussia Dortmund–Union Berlin (II.) 1–1 – 11-esekkel 3–0
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Astoria Walldorf (IV.)–
Darmstadt 1–0
Hannover (II.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 6–1
Heidenheim (II.)–Wolfsburg 0–1
Greuther Fürth (II.)–Mainz 2–1
Eintrach Frankfurt-Ingolstadt 0-0 (11-esekkel 4-1)

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Borussia Dortmund–Hertha BSC
Hamburger SV–1. FC Köln
Sportfreunde Lotte–1860 München
Sandhausen–Schalke
Hannover–Eintracht Frankfurt
Bayern München–VfL Wolfsburg
Greuther Fürth–Borussia Mönchengladbach
Astoria Walldorf–Arminia Bielefeld

Ajánlott videó

Olvasói sztorik