Foci

Zabivaka, a farkas lett a 2018-as foci-vb kabalafigurája

A Zabivaka becenévre hallgató farkas lett a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság kabalafigurája.

A farkas a szurkolói szavazatok 53 százalékát kapta – ez több mint egymillió voksot jelent -, megelőzve egy tigrist (27 százalék) és egy kandúrt (20 százalék). A győztest élő televízióműsorban hirdették ki, amelynek vendége volt Vitalij Mutko orosz miniszterelnök-helyettes, valamint a brazilok korábbi világbajnok futballistája, Ronaldo is.

Biztos vagyok benne, hogy Zabivaka hatalmas sikert arat a rajongók körében a jövő évi Konföderációs Kupán, majd a világbajnokságon is. Több millió orosz szurkoló vett részt a szavazásban, ezért a farkas méltó rá, hogy képviselje hazánkat világszerte

– nyilatkozta Mutko, aki az orosz sportági szövetséget és a vb szervezőbizottságát is vezeti. Hozzátette: a kabalafigurának az is feladata, hogy inspirálja az embereket, és közülük minél többet a stadionokba csábítson.

Zabivakára biztosan nagyon sokáig emlékeznek majd a labdarúgás szerelmesei, szerte a világon

– jelentette ki Ronaldo, aki szerint a kabalaállatok a világesemények nagyköveteiként kiválóan népszerűsítik azt, és vidámságot varázsolnak a stadionokba.

A 2018-as futball-világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor 11 orosz város – Moszkva, Szentpétervár, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Jekatyerinburg, Szamara, Szocsi és Rosztov-Don – 12 stadionjában.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik