Közélet

Magyar Péter leállítaná a Fidesz gyerekekre káros kampányát

Magyar Péter / Facebook
Magyar Péter / Facebook
A Békemenet után egy órával tartott sajtótájékoztatót a Tisza párt alelnöke.

Magyar Péter, a Tisza párt alelönke június 1-én délután öt órakor, nagyjából az Orbán Viktor beszédével véget érő jubileumi Békemenet után egy órával tartott rendkívüli sajtótájékoztatót, hogy olyan témákról beszéljen, amik a köztelevízió EP-választási vitájából kimaradtak, de emellett időt szakított arra is, hogy kritizálja a miniszterelnök szavait, amik a kormányt támogató felvonuláson hangzottak el.

Orbán Viktor délutáni beszédére utalva Magyar Péter megjegyezte, hogy a Tisza Párt a valódi béke pártja, a Fidesz ezzel szemben a háború partján áll, mert katonákat küld Csádba, továbbá fegyvergyárakat épít Magyarországon. Az alelnök hazugságnak nevezte, hogy a Tisza párt a hadkötelezettség visszahozatala mellett állna, és kijelentette, hogy

Elég volt abból miniszterelnök úr, hogy elhitetik a gyerekekkel, hogy amennyiben nem a Fidesz nyer, háború lesz.

Az üzletemberből lett politikus szerint a kormány nem törődik a gyerekekkel, és pártjával petíciót indítanak, amiben követelik a Fidesz kampányának leállítását, ami káros a gyermekekre nézve, félelemben tartja őket. Ezzel kapcsolatban a médiahatósághoz fordulnak, hogy vizsgálják ki az ügyet, illetve a közösségi média platformokat is arra fogják kérni, hogy tiltsák le a háborús kampánytartalmakat.

A Tisza párt alelnöke már május közepén is beszélt arról, hogy feljelenti Orbán Viktort a háborúpárti propagandaplakátok miatt, a sajtótájékoztatón pedig kiderült, hogy a feljelentés szövege időközben elkészült, és azt hétfőn be is fogják nyújtani.

Magyar kitért a miniszterelnök Békemenetes beszédének azon részére is, miszerint a „Fideszre leadott szavazat életet ment”, és ezzel kapcsolatban a magyar egészségügyre terelte a szót. Kiemelte, hogy az Európai Unióban Magyarország a sor végén kullog az átlagélettartamat illetően, és minden harmadik magyar férfi meghal a 65. születésnapja előtt, és az EU-ban hazánkban halnak meg a legtöbben, évente 33 ezren.

Az egészségügy kapcsán előkerült a kórházak adóssága, az ápolók számának csökkenése, a háziorvosok hiánya, és az is, hogy sok tehetséges orvos a rendezett bérek ellenére is inkább elhagyja az oszágot. Magyar szerint ha elzárnánk a milliárdokat elvezető közpénzcsapokat, akkor több pénzt lehetne fordítania az egészségügyre. Itt megjegyezte, hogy aki a Fideszre adja le a szavazatát, az arra voskol, hogy minden maradjon így, esetleg még rosszabb legyen.

Szóba került továbbá a hazai szegénység, és az oktatás helyzete is, amivel kapcsolatban Magyar arról beszélt, hogy amennyiben a Tisza párt kerül kormányra, egyből lesz oktatási- és egészségügyi miniszter, és megszűnik a propagandaminisztérium. Az alelnök szerint az oktatási miniszter egyben azt is jelentené, hogy lenne felelősség is, például a szabad tankkönyvválasztás visszaállításával és a Klik megszüntetésével kapcsolatban.

Magyar ígéretei között szerepelt továbbá a családi pótlék megduplázása, a legalacsonyabb nyugdíjak emelése, a taó rendszer teljes átalakítása, a felsőoktatási alapítványi rendszer megszüntetése, az ápolók és a szociális szférában dolgozók, továbbá – a véleménye szerint a jelenlegi kormány által nem létezőnek tekintett – egyszülős családok segítése, ahogy az is, hogy vagyonosodási vizsgálatot vezetnének be azon politikusokkal és családtagjaikkal szemben, akiknek megszűnt a megbízatása.

Kapcsolódó
Orbán: Az újabb győzelem kapujában állunk, a jövő héten felállítjuk a mozgósítás világrekordját
Orbán Viktor beszédében egyetlen szót sem vesztegetett az önkormányzati választásra, kizárólag arról beszélt, hogy a béke az EP-választás tétje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik