Foci

Legyőzte a rákot, visszatérhet a pályára a német futballista

Visszatérhet a futballpályára Marco Russ, az Eintracht Frankfurt klubikonja, miután felgyógyult daganatos betegségéből – írja a Bundesliga hivatalos honlapja.

Marco Russ ismét egészséges. Az orvosok engedélyezték számára, hogy ismét futballozzon, elkezdheti kihagyása után a rehabilitációt. Nagyon boldog mindenki a klubnál, Marco ma bejött hozzánk, és közölte velünk a vizsgálati eredményeket

-jelentette be az örömhírt Niko Kovac, az együttes vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A csapatkapitány betegségét véletlenül fedezték fel márciusban. Egy doppingteszt után a Német Labdarúgó-szövetség jelentette be, hogy a 31 éves játékos pozitív eredményt produkált, szervezetében feltűnően magas volt a HCG nevű hormon szintje.

A vizsgálat után mélyrehatóbb analízisnek vetették alá Russt, majd nem sokkal később kiderült: tumor van a szervezetében. A hanaui születésű sportoló már betegsége tudatában lépett pályára a Nürnberg elleni osztályozón, amelyen az Eintracht kiharcolta élvonalbeli tagsága meghosszabbítását. Klubja szeptemberben kétéves új szerződést kínált a beteg játékosnak, akinek a 2016–2017-es szezon végén járt volna le a kontraktusa.

Marco Russ összesen 355 alkalommal öltötte magára valamely frankfurti csapat (első, második, U19-es) mezét, ezeken 31 gólt és 12 asszisztot jegyzett

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik