Foci

Szalai: Nyernünk kell, hogy életben maradjunk

A magyar válogatott támadó két gólt szerzett, mégsem boldog. Gera Zoltán szerint ilyen játékkal meglesz a győzelem Rigában.

A magyar labdarúgó-válogatott a feröeri döntetlen után hazai pályán drámai végjátékban kapott ki 3-2-re a Svájc elleni vb-selejtezőn a Groupama Arénában. A pénteki meccsen kezdett és két gólt szerzett Szalai Ádám, aki nem volt boldog a lefújás után, de előre tekintett.

Rúgtam két gólt, de ettől függetlenül nem vagyok nagyon boldog, mert elveszítettük a mérkőzést az utolsó percekben. Az mindenképpen pozitívum, ahogyan az elmúlt hónapokban játszunk, megyünk tovább ezen az úton.

Nincs sok ideje a csapatnak túltennie magát a vereségen, hétfőn ugyanis egy fontos találkozó vár a csapatra: Rigában az első győzelmére hajt Bernd Storck együttese.

Nehéz mérkőzés lesz, de ahhoz, hogy életben maradjunk, három pont kell. Semmi más

– mondta Szalai.

Fiola Attila arról beszélt, hogy szerették volna kijavítani a feröeri döntetlent, mindenképpen nyerni akartak. A védő tragédiája, hogy pont rajta pattant meg a labda a svájciak győztes gólja előtt.

„Bele-belehibáztunk hátul, ezt Svájc pedig kihasználta. Nem érdemeltünk vereséget, de ilyen a foci sajnos. Két meccs után egy ponttal állunk, nehéz ilyenkor mit mondani, de profi játékos mindenki, menni kell tovább, hétfőn mérkőzés van, meg kell nyerni, aztán majd meglátjuk, mire lesz elég” – mondta csalódottan a vegyes zónában.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kapuban Gulácsi Péternek furcsa estéje volt. Két bravúrt is bemutatott, mégis kapott három gólt, kettőt önhibáján kívül, Ricardo Rodríguez kapáslövése pedig szépségdíjas volt.

„A gólok nem meg nem értettségből születtek, hanem egyéni villanásokból, illetve egy-egy olyan mozdulatból, amit mi jobban csinálhattunk volna. Ezekre nem lehet felkészülni. Az én feladatom, hogy egy stabil teljesítményt nyújtsak a csapatban, ha bravúrokkal tudok segíteni az már extra. Három kapott gól után nem mondhatja így az ember, de nem zártunk rosszul, redukálni tudtuk a svájciak veszélyes támadásait, emiatt még bosszantóbb, hogy a végén egy ilyen gólt kaptunk” – mondta a 26 éves kapus.

Gera Zoltán elég letörten nyilatkozott a mixzónában. Azt mondta, a játék képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna, sőt, a győzelem is benne volt a mérkőzésben. De ilyen a futball, el kell fogadni azt is, ha az ellenfélnek van szerencséje.

Mindenki csalódott volt, de a közönség reakciója alapján úgy tűnik, hogy így ki lehet kapni. De ez minket nem vigasztal. Mindenesetre örülünk neki, hogy a közönség így díjazta a teljesítményünket.

A 37 éves Gera szerint fel kell dolgozni a vereséget, minél előbb el kell felejteni és már a következő mérkőzésre koncentrálni.

Ha így játszunk Lettországban, le fogjuk tudni hozni a mérkőzést. De az egy más meccs lesz, idegenben, egy más felfogásban lévő csapattal. Minden mérkőzésen van rajtunk nyomás, mert nyerni szeretnénk, de ezzel együtt kell tudni élni.

Hétfőn tehát jön a Lettország-Magyarország mérkőzés és mivel ellenfelünk pénteken 2-0-ra kikapott otthon Feröertől, így nekik is égetően fontos lenne a három pont megszerzése. (Nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

Eredmény – vb-selejtező, 2. forduló, B csoport

Magyarország – Svájc 2-3
G:
Szalai 54., 72., illetve Seferovic 51., Rodríguez 68., Stocker 89.

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á., Gera Z. – Stieber, Kleinheisler, Dzsudzsák – Szalai

Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Elvedi, Rodríguez – Dzemaili, Behrami – Embolo, Shaqiri, Mehmedi – Seferovic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik