Foci

Fordulatos meccsen játszott döntetlent a Real a Dortmund otthonában – videó

Kedden este a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Borussia Dortmund a Real Madrid csapatát fogadta. A két együttes 2013-ban és 2014-ben is összecsapott a kieséses szakaszban. Előbb a német gárda jutott tovább 4-3-as összesítéssel, majd 2014-ben a Királyi Gárda múlta felül a németeket 3-2-es összesítéssel a negyeddöntőben.

A második percben Cristiano Ronaldo szabadrúgását védte Roman Bürki, majd James Rodríguez ismételt, lövése a kapufán csattant, de les miatt szabadrúgással jöhetett a Dortmund. Két perccel később Gonzalo Castro lőhetett hasonlóan jó helyről, mint a portugál szupersztár, Keylor Navasnak ki kellett szednie a labdát a jobb felső sarokból.

A 12. percben Pierre-Emerick Aubameyang lőtt 18 méterről, Navas kiütötte a labdát. Öt perccel később Ronaldo megszerezte a vezetést a Real Madridnak. (0-1) James Rodríguez ugratta ki Gareth Bale-t, aki visszasarkazta a labdát a tizenhatoson belülről, a portugál ász pedig kilőtte a jobb alsó sarkot. Ez volt CR 95. találata a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ousmane Dembele került óriási helyzetbe a 25. percben, a tizenhatoson belülről lőhetett, labdája a kapu fölé szállt egy blokkoló lábról. Két perccel a félidő vége előtt Raphael Guerreiro szabadrúgását csak öklözni tudta a Real kapusa, a labda pedig Raphael Varane-ról becsorgott a jobb alsóba. (1-1)

Az első játékrész hosszabbításában Ronaldo fejelt a kapuba, de Mark Clattenburg játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 66. percben Bale fejelhetett egy szöglet után, de nem találta el Bürki kapuját. Két perccel később Varane javította korábbi hibáját. Karim Benzema közelről a kapufát és a felsőlécet is eltalálta, a kipattanóra honfitársa érkezett, és nem hibázott. (1-2) Ez volt a 23 éves védő első gólja a Bajnokok Ligájában.

Majdnem rögtön jött az egyenlítés, Guerreiro lőtt, Navas azonban ismét a helyén volt. A 75. percben André Schürrle lőtt kiszorított helyzetből, Navas simán védte a bal alsó felé tartó labdát. Négy perccel később Ronaldo tornásztatta meg Bürkit egy lövőcsel után. Emre Mor lőhetett a 83. percben, Navas belekapott a labdába, ismételniük nem sikerült a németeknek. Három perccel a rendes játékidő vége előtt a nem sokkal korábban sántikáló Schürrle bombázott a jobb felső sarokba, így ismét egyenlített a Dortmund. (2-2)

Újabb gól már nem született a mérkőzésen, így a Királyi Gárda továbbra is nyeretlen a Westfalenstadionban.

Az F-csoport másik mérkőzésén a Sporting a 28. percben Bryan Ruiz révén került előnybe a Legia Varsó ellen. Tíz perccel később Bas Dost lőtt a hálóba a tizenhatoson belülről, így a félidőben 2-0-ra vezettek a portugálok. A lengyel csapat az első játékrészben mindössze háromszor lőtt kapura, Nikolics Nemanjáék egyszer sem tudták megdolgoztatni Rui Patricio kapust. A második játékrészben Vadis Odjidja-Ofoe érkezett a magyar csatár helyére, de ő sem tudott szépíteni, így a Dortmund után a Sportingtól is kikapott a Legia.

Az E-jelű kvartettben a CSZKA Moszkva fogadta a Tottenham Hotspur csapatát. A vendégek a 71. percben Son Heung-Min révén kerültek előnybe. A dél-koreai játékos utóbbi öt mérkőzésén ötször vette be az ellenfelek kapuját. Az oroszoknak nem jött össze az egyenlítés, így a Spurs javított az első fordulóban elszenvedett vereség után.

Bajnokok Ligája, 2. forduló, végeredmények:

E-csoport: 

AS Monaco – Bayer Leverkusen 1-1 (0-0)
G: Glik 90+4, illetve  Hernandez 73.

CSZKA Moszkva – Tottenham Hotspur 0-1 (0-0)
G: Son 71.

F-csoport:

Borussia Dortmund – Real Madrid 2-2 (1-1)
G: Aubameyang 43., Schürrle 87., illetve Ronaldo 17., Varane 68.

Sporting CP – Legia Varsó (2-0)
G: Ruiz 28., Dost 37.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik