Foci

BL: Nikolicsék a főtáblára jutottak

Nikolics Nemanja csapata a Legia Varsó 2-0-s győzelmet aratott a Dundalk otthonában múlt héten. A magyar csatár büntetőből talált be, így csapata előnyről várhatta a kedd esti visszavágót.

A lengyelek nem is kapkodtak a meccs elején, kicsit álmoskásan kezdtek, ennek megfelelően az amatőr és félamatőr erőkből álló ír együttes megszerezte a vezetést a 19. percben. David McMillan bombázott a hálóba, Arkadiusz Malarz kapus esélytelen volt.

A gól után is többet birtokolta a labdát a Legia, de veszélyes helyzetet nem igazán tudtak kialakítani. Sőt, a második félidőben Adam Hlousek követett el egy buta szabálytalanságot, amiért megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került a lengyel csapat. Ennek következtében Besnik Hasi vezetőedző  lehozta az egyetlen csatárt, Nikolics Nemanját, és beküldte a védő Bartosz Bereszynskit.

A Dundalknak több lehetősége is volt arra, hogy kiegyenlítsen, de nem tudott élni a helyzeteivel. Nem úgy a Legia, mely Michal Kucharczyk bombagóljával eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Bajnokok Ligája, selejtező, végeredmény:

Legia Varsó – Dundalk 1-1 (0-1)
G: Kucharczyk 90+2, illetve  Benson 19.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik