Foci

Legjobbjaival száll harcba a Fradi a BL-ért

A Ferencváros szerdán lép pályára a Bajnokok Ligája-selejtező első körében. Eredetileg a Skenderbeu lett volna az ellenfél, de az albán bajnokot kizárta az UEFA a sorozatból, így az ország bajnokságának második helyezettje, a Partizani ellen harcolhatják ki a továbbjutást Thomas Dollék.

Dibusz Dénes nem védett a franciaországi Európa-bajnokságon, de szerdán minden bizonnyal az ő nevével kezdődik majd a fővárosi csapat összeállítása. Mindhárom friss igazolását nevezte a keretbe a Fradi, így Oliver Hüsing, Marco Djuricin és Lovrencsics Gergő is pályára léphet a Partizani ellen.

A német védő személyében akár újoncot is avathat a Fradi, rajta kívül Leandro, Cristian Ramirez és Michal Nalepa felelhet azért, hogy a csapat megóvja kapuját a góltól.

Nagy Ádámot körbeudvarolta fél Európa, jelen állás szerint a Bologna lesz a befutó, ennek megfelelően a fiatal középpályás nevét hiába is keresnénk a sorban. Nagyot a szintén Eb-t megjárt Pintér Ádám pótolhatja a középpályán. Rajta kívül Gera Zoltán és Gyömbér Gábor felelhet a szűrésért, míg Lovrencsics és Varga Roland Böde Dánielt segítheti a támadásoknál.

Nagy kérdés, hogy mennyit vett ki a tornára való öthetes felkészülési időszak és az Eb-n való részvétel a játékosokból. Gera Zoltán minden meccsen pályára lépett Franciaországban, Böde, Lovrencsics és Pintér is többször kapott lehetőséget Bernd Storcktól.

Tudjuk, hogy nehéz lesz, de be akarunk jutni a Bajnokok Ligájába. Korábban nem voltak alapembereink a magyar válogatottban, de mostanra változott a helyzet és több stabil kezdő is Fradi-játékos, ez pedig nagyszerű érzés.

A német szakember szerződést hosszabbított a Ferencvárossal, elmondása szerint hosszú távra tervez és szót ejtett Lovrencsics megszerzéséről is:

Egy sikeres légióst haza csábítani rendkívül nehéz dolog, annak ellenére, hogy a Ferencváros egy nagy múltú klub.

Lovrencsics Gergőre nagy szerep hárulhat a BL-selejtezőn, Thomas Doll azt is elmondta vele kapcsolatban, hogy leigazolásával több variációs lehetősége lesz és még egy szinttel megemelheti a csapat játékának minőségét.

A Ferencváros tavaly az Európa Liga-selejtező első fordulójában a holland Go Ahead Eagles csapatát búcsúztatta, a második fordulóban azonban alul maradt a bosnyák Zeljeznicar ellen. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a 2004-05-ös szezonban a harmadik fordulóig jutott az együttes, ott viszont a visszavágó hosszabbításában kapott ki a Sparta Prahától.

A párharc első találkozóját július 13-án, szerdán 20.00-kor Elbasanban rendezik meg, a visszavágót egy héttel később játsszák Budapesten, a Groupama Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik