Élet-Stílus

Felgyújtotta a tulaj házát a macska, le kell dolgoznia a többmilliós kárt

Eljött a nap, hogy a macskáknak is viselniük kell tetteik következményeit.

Arról külön toplistában emlékeztünk meg, miért vagyunk a macskák rabszolgái, kissé tudományosabb vizekre evezve pedig arról írtunk, hogy szabadban tartásukkal tökéletes gyilkológépeket engedünk a természetre, valamint arról is, vajon tényleg utálják-e ezek az apró ragadozók az embereket.

Nem a Sun által bemutatott történet fog minket arról meggyőzni, hogy a macskák a világ legkedvesebb és ártalmatlanabb lényei, de ahhoz példabeszédként szolgálhat, hogy még nekik is felelősséget kell vállalniuk tetteikért. Jingoudiao egy brit rövidszőrű cica, aki április 4-én bekapcsolta az indukciós tűzhelyt otthonában, amitől kigyulladt a konyha, ezzel 100 ezer jüan (közel 46 millió forint) értékű kárt okozva gazdájának. A férfi éppen a szabadban volt, mikor hívták telefonon, hogy kigyulladt a lakása, miután a macska óvatlanul végigsétált a főzőlapon. A lángokat az állat és a gazdája is sértetlenül megúszták, azonban most Jingoudiaónak le kell dolgoznia a pusztítás árát.

Gazdája, Dandan létrehozott a Douyin kínai közösségi hálózaton egy „Szecsuán legdurvább macskája” című oldalt, ahol a „gyújtogatónak” bélyegzett négylábúnak mindennap élő közvetítésben kell bejelentkeznie, hogy ezzel kompenzálja az ügyetlenségét (vagy szándékos emberölési kísérletét). Dandan videón felhívott egy tűzoltót is, arra kérve, hogy tanítsa meg szeszélyes kedvencét néhány tűzvédelmi tanácsra. A szakember elmondta, hogy korábban még soha nem kellett macskát tanítania, de a tűzoltóság kutyáját már megpróbálta, és őt sem sikerült rávennie a biztonság szem előtt tartására.

Április 13-án a férfi egy bocsánatkérő levelet tett közzé az interneten, amelyet az ujjlenyomatával és Jingoudiao mancsának lenyomatával közösen írt alá. Azt mondta, nem áramtalanította a tűzhelyt, és magára vállalta a felelősséget a történtekért, másokat pedig arra buzdított, figyeljenek oda a tűzbiztonságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik