Foci

Egervári Sándor e-mailben mondott fel a DVTK-nál

A jövő héten rajtol a magyar labdarúgó-bajnokság, a DVTK együttese pedig nem várt problémába ütközött: a felkészülés során lemondott a posztjáról a vezetőedző, Egervári Sándor. A helyét azóta az előző idényben a Videotont a második helyig vezető Horváth Ferenc vette át. A közelgő szezonnal kapcsolatban Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója nyilatkozott az amigeleken.hu szurkolói oldalnak, természetesen Egervári távozása is szóba került.

E-mailben küldte el az vezetőség felé

– mondta Benczés azzal kapcsolatban, hogy kivel közölte döntését a tréner.

A sportigazgató szerint Egervári Sándor lehetetlen időpontokat tűzött ki, több olyan játékost akart a csapatban látni június 30. előtt, akiknek egy másik klubbal volt szerződésük, de az ő esetükben érdemi dolgok nem történhettek. Ettől függetlenül megtették az ajánlatot a játékosok felé, Ugrai Roland és Forgács Dávid fogadták el, de utóbbit végül nem szerződtették, inkább a saját nevelésű Nemes Milánnak akarnak minél több játéklehetőséget biztosítani Horváth Ferenccel.

Sanyi bácsi meghozta ezt a döntését, de ezzel kissé hátrányos helyzetbe hozott minket, hiszen 1-2 olyan játékosról lemaradtunk, akiket leigazolhattunk volna, de az ő elképzeléseiben nem volt benne.

Most egy új edzőt kellett hoznunk, akinek eltérő elképzelései vannak, más filozófia szerint dolgozik, inkább támadó futballt szeretne megvalósítani, nem pedig alkalmazkodó futballt. Horváth Ferenc magasabb labdabirtoklásra, letámadásra törekvő, domináló csapatot szeretne csinálni. Ehhez kell most játékosokat keresnünk” – mondta Benczés, aki megköszönte Horváthnak és Szamosi Tamásnak, hogy elvállalták a Diósgyőr irányítását.

A csapattal szemben nincsenek különösebb elvárás, a lényeg, hogy állandóság legyen a klubnál és folyamatos fejlődés. Ezért is kötöttek hosszú távú szerződést Horváth Ferenccel.

Szeretnénk, ha nyugalom venné körül a DVTK csapatát, amellett, hogy igenis van elvárás felé. Minimum a középmezőnybe várjuk a DVTK csapatát. Onnan szeretnénk előrelépni, lépésről-lépésre.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik