Foci

Somogy megye bajnoka jutalmul stadionfelújítást kap

Kiírták a közbeszerzést a kaposvári Rákóczi Stadion fejlesztésére, holott aktuálisan nem lenne rá jogosult.

Kiírták a közbeszerzést a kaposvári Kaposvári Rákóczi stadionjának a felújítására – számolt be az Átlátszó. 2015-ben még úgy állt a dolog, hogy nem valósul meg a beruházás, most azonban kiírták a közbeszerzést a világítás kicserélésére, a lelátók fedetté tételére és a főépület felújítására. A fejlesztést 560 millió forintnyi támogatással tolja meg az állam.

A kivitelező cégek június 21-ig jelentkezhetnek a hétezer fős stadion felújítására. A munkálatok előreláthatólag nyolc hónapot vesznek majd igénybe.

Mindez  csak azért is érdekes, mert a város csapata idén a megyei első osztályban játszott, ahol bajnok lett, így jövőre a harmadosztályban szerepelhet. Szerény anyagi körülményekkel működő csapat 2014-ben kiesett az NB1-ből, később pedig csőd miatt rangsorolták még lejjebb.

Mivel a magyar állam stadionrekonstrukciós programjában első és másodosztályú klubok vehetnek részt, az első osztályból való kiesés, a csőd és a visszarangsorolás után még maga Szita Károly, Kaposvár polgármestere is úgy nyilatkozott tavaly augusztusban, hogy nagy valószínűséggel a kaposvári futball egy időre elesik a lehetősétől.

Úgy tűnik azonban semmi sem akadályozhatja meg a beruházást. A kormány gyors, már-már főnixszerű feltámadást vizionálhat Kaposváron, hiszen a Rákóczi stadionja mégis fennmaradt azon a 32 létesítményt tartalmazó listán, mely 2010 és 2020 között 215 milliárd forintnyi közpénzben részesül.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik