szita károly (szita károly)
Foci

Kaposvári Rákóczi: érkezett a megmentő

A város önkormányzata 20 millió forintot utalt át az NB II-ben szereplő, anyagi gondokkal küszködő klub számlájára.

A hétfő délutáni sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester jelezte, rendet kell tenni a Rákócziban ahhoz, hogy a klub helyzete rendeződni tudjon. Hozzátette, Kaposvár nem fenntartója, hanem támogatója és hitelezője a Rákóczinak, s a jövőben is kész segíteni a klubot, de ennek feltételi vannak.

 Fotó: MTI

Bár az önkormányzat 20 millió forintot átutalt az együttesnek, ezt komoly feltételhez kötik. A klub honlapján megjelent közleményt eredeti formájában közöljük.

“- Akik felelősek a jelenleg kialakult helyzetért, azoknak távozniuk kell, attól függetlenül, hogy a klubnak voltak eredményes időszakaik is, amelyekért köszönet illeti őket.

– Jelentős tulajdonosi struktúraváltásra van szükség.

– Az egyesület közgyűlése nevezzen ki egy válságmenedzsert.

– A játékosok tegyenek meg mindent a jó szereplésért.

– A Rákóczi adósságállományának a harmada az önkormányzat felé áll fenn. Ezt a tartozást 5 éves időtartamra, részletben fizetheti vissza. 

– További elvárás, hogy az egyesület minden hónapban számoljon be Kaposvár Ifjúsági- és Sportbizottságának az átalakítás, rendcsinálás folyamatáról. 

– A város a jövőben 20 %-kal növeli a Rákóczi támogatását, így Kaposvár a klub működésének a felét biztosítja. Ennek oka pedig nem más, mint az a csaknem 300 gyermek, aki rendszeresen sportol az utánpótlásban – mondta Szita Károly polgármester, aki bejelentette azt is, hogy hétfőn reggel 20 millió forint támogatást már átutalt az önkormányzat a klubnak.”

Ajánlott videó