Foci

Élete legrosszabb formájában van Messi

Szerda este az Atlético Madrid búcsúztatta a Barcelonát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ezzel biztossá vált, hogy idén sem lesz címvédés a legrangosabb európai kupasorozatban.

A 2-0-s végeredmény óriási meglepetés volt, figyelembe véve, hogy a Matracosok legutóbbi hét mérkőzésüket elvesztették a katalánokkal szemben, Diego Simeone pedig csak egyszer tudott győzni menedzseri pályafutása során a Barca ellen.

A kiesésen túl különösen fájhat Luis Enriquének, hogy Lionel Messi sosem játszott ennyire eredménytelenül.

A visszavágón egyszer sem lőtt kapura, ami legutóbb 31 mérkőzéssel ezelőtt, a Real Madrid ellen történt meg vele. Sőt, labdához sem ért az Atlético tizenhatosán belül.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

2010 óta most fordult elő először, hogy az argentin sztárcsatár öt meccsen át gólképtelen volt és gólpasszt sem tudott felmutatni. Messi 452 játékperce nem talált be az ellenfelek hálójába.

Messi a 2006/07-es és a 2007/08-as szezonban is zsinórban hét mérkőzésen, és most ezt a negatív rekordot is sikerült beállítania.

Ha a válogatott összecsapásokat is figyelembe vesszük, Lionel Messi 632 perce volt utoljára eredményes, amit több mint tíz óra futballt jelent.

Az ötszörös aranylabdás támadó így is a harmadik a spanyol bajnokság góllövőlistáján a maga 22 találatával. A gólpasszokat tekintve szintén a harmadik a listán: Koke, Gareth Bale és ő is tíz asszisztot osztott ki eddig a szezon során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik