Foci

Hivatalos: Conte lelép az olasz válogatott éléről

Az olasz labdarúgó szövetség elnöke, Carlo Tavecchio bejelentette, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány nem dolgozik tovább az Európa-bajnokság után.

Antonio Conte 2014-ben vette át az azzurrit és két éves szerződést kötöttek. A két év most jár le az Eb után és Conte nem akarja meghosszabbítani azt. Carlo Tavecchio a FIGC elnöke egy keddi sajtótájékoztató keretein belül megerősítette, hogy távozik – számolt be a gazzetta.it.

,,Úgy érzem, hogy mennem kell. Mindig is szerettem, hogyha zajlanak körülöttem a dolgok. A napi munkára vágyom és visszatérek a klubfutball vérkeringésébe. Köszönöm Carlo Tavecchio-nak a bizalmat, hogy a legmagasabb szinten edzősködhettem. Akik ismernek, azok tudják, hogy nem fogom a koncentrációmat leereszteni a válogatottól, amíg itt vagyok

nyilatkozta Antonio Conte, aki ezzel lényegében ráerősített arra a még nem hivatalos, azaz londoni bejelentésre váró hírre, miszerint az olasz edző mindenben megegyezett Roman Abramoviccsal a Chelsea tulajdonosával és nyártól ő veszi át a szakmai munkát a csapatnál.

Conte a nyári Európa-bajnokságon az írek, a belgák és a svédek ellen teheti fel a pontot az i-re az olasz válogatott élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik