Foci

Milliárdokba kerül a Puskás Stadion bontása

Látta már?

Így bontják a Puskás Stadiont.

Közzétették a „Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójához kapcsolódó bontási és egyéb előkészítési feladatok ellátása” tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás eredményét, írja az atlatszo.hu. Ebből kiderül, hogy a ZÁÉV Zrt. és a Föld-Trans 2001 Kft. alkotta konzorcium 3 988 996 178 forintért végzi el a munkálatokat, amelyekkel nyolc hónap alatt kell végezni.

Az NSK korábban többszöri kérdésre sem árulta el, mely cég bontja le a Puskás Stadiont, mindez azonban megjelent az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében. Az ugyanakkor nem nyilvános, a felek milyen arányban osztották meg a munkálatokat.

A ZÁÉV Zrt. emellett konzorciumi tagként dolgozik az MTK új stadionjának kivitelezésén, az új szombathelyi Haladás-sportkomplexum munkálatain, illetve a zalaegerszegi focistadion befejezésén is. A cég összesen nettó 24,536 milliárd forintnyi stadionos munkát nyert el konzorciumi tagként.

Az új, 63 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Stadion a tervek szerint 2019-re épül fel. Sajtóhírek szerint 100 milliárd forintba kerül majd. Az Európai Labdarúgó Szövetség újításának köszönhetően otthont adhat a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseinek: három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik