Foci

Wenger: Állandóan ordítoztak a Barca játékosai

Jordi Alba megköszönheti Giroud-nak, hogy nem állították ki

Mint arról korábban beszámoltunk, a Barcelona 2-0-ra győzött az Arsenal vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján, az Ágyúsoknak így minimálisra csökkent az esélye a továbbjutásra.

Arséne Wenger, a londoniak mestere a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, nagyon csalódottak tanítványai – írja az Independent.

Az első gólra nincs magyarázat. Jobbak nálunk, ezt mindenki tudja, de megnyerhettük volna, ha fegyelmezetten játszunk. Senki nem volt boldog az öltözőben. Tavaly ugyanezt csináltuk (a Monaco ellen). Úgy voltunk vele, hogyha 0-0 lesz, hát legyen. De amint rosszul helyezkedsz, ilyen szinten megbüntetnek.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Hozzáfűzte, a játék képe alapján reális esélyük volt legyőzni a katalánokat.

A legjobban azt sajnálom, hogy volt lehetőségünk a magunk javára fordítani az összecsapást. Úgy kaptunk ki, ami elkerülhető lett volna. Az első félidőben volt egy hatalmas lehetőségünk, de nem sikerült élni vele. Türelmetlenek voltunk a támadásépítésnél. Olyan labdákat is elvesztettünk, amiket általában nem szoktunk, technikailag nem voltunk elég precízek.

A francia mester nem hagyta szó nélkül a barcelonaiak szimulálásait sem.

Egyikük sem esett a gyepre halkan. Állandóan ordibáltak. Kiprovokálták egy reflexet a játékvezetőnél, így befolyásolták őt. Volt néhány szabálytalanság, ami igazából nem is volt az. De nem a bíró miatt veszítettünk, magunkban kell keresni a hibát.

Kollégájával ellentétben Luis Enrique érthető módon boldogan válaszolt az újságírók kérdéseire.

Szerettem, ahogy megnyertük a meccset. Az első játékrészben az Arsenal minden játékosa a saját térfelén védekezett. A térfélcsere után nagyobb nyomást helyeztünk rájuk, ezért tudtunk győzni.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Gerard Piqué a hajrában sárga lapot kapott, így kihagyja a visszavágót, ugyanakkor így elkerülte, hogy a későbbiekben kelljen letöltenie eltiltását. A spanyol bekk és az edző pár perccel az eset előtt a partvonalnál egyeztetett, de Enrique szerint nem direkt kapott lapot játékosa.

Ha látták a szabálytalanságot tudják, hogy ezt meg kellett lépnie abban a helyzetben.

Wenger arról beszélt, most már 95 százalékban a Barca a párharc esélyese, de Enrique korántsem osztja a francia véleményét.

Semmi nem dőlt még el. Nagyon jól kell játszanunk otthon is ahhoz, hogy negyeddöntőbe jussunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik