Foci

Már 1957-ben is lőttek olyan trükkös tizenegyest, mint Messiék

24.hu
24.hu

2016. 02. 15. 12:59

Johan Cruyffék kettőt is passzoltak, de Pires és Henry nagyon elbénázta.
Korábban a témában:

Az FC Barcelona labdarúgócsapata vasárnap este 6-1-re kiütötte a Celta Vigo gárdáját a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A találkozó negyedik találata azóta is beszédtémát szolgáltat. Lionel Messi állt a labda mögé a büntetőnél, majd lepasszolta Luis Suáreznek, aki a kapuba passzolt.

Apró szépséghiba, hogy a találat szabálytalan volt, ugyanis az uruguayi csatár a tizenhatos előtt található félkörön belül tartózkodott a labda elrúgásának pillanatában.

Érdekesség, hogy már 1957-ben is próbálkoztak ilyen trükkös büntetővel, méghozzá egy Belgium – Izland válogatott mérkőzésen. Akkor a tizenegyest elvégző játékos szintén passzolt, társa kísérlete elakadt a kapusban, de utána a lecsorgót belőtték.

Talán a leghíresebb ily módon elvégzett büntető Johann Cruyffék nevéhez fűződik. A korábbi kiváló holland labdarúgó 1982-ben, egy Ajax – Helmond bajnokin adta el a trükköt. Nekik két passz is belefért.

Volt, hogy nevetség tárgyát képezte két labdarúgó, aki ezzel a csellel próbálkozott. Az Arsenal – Manchester City bajnokin Robert Pires akarta legurítani a lasztit Thierry Henry-nak, de nem jártak sikerrel. A játékvezető lefújta és szabadrúgást ítélt kifelé.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

during the Serie A match between US Citta di Palermo and Empoli FC at Stadio Renzo Barbera on November 2, 2015 in Palermo, Italy.Teljes a káosz Balogh Norbert csapatánál, visszatért a novemberben kirúgott edző
Így kell kipókhálózni a felső sarkot 35 méterről