Foci

12 évre eltiltották a FIFA korábbi főtitkárát

Jerome Valcke (jerome valcke, )
Jerome Valcke (jerome valcke, )
Az etikai bizottság péntek délután jelentette be a döntést.

A FIFA etikai bizottsága péntek délután bejelentette, hogy a szervezet korábbi főtitkárát, Jerome Valckét a bírói kamara 12 évre minden nemű sporttevékenységtől eltiltotta – írja a Talk Sport.

A francia sportvezetőt januárban rúgta ki a nemzetközi szövetség. A 12 éves eltiltás mellett 100 ezer svájci frank befizetésére kötelezte. Az etikai bizottság azért meszelte el Valckét, mert a világbajnokságot közvetítési jogait a valós értéknél kevesebbért adta el.

Az is a számlájára írható, hogy szeptemberben visszaélésekkel vádolták meg a 2014-es világbajnokság jegyeladásaira kötött szerződések miatt. A szervezet egy korábbi értékesítő partnere azt állította, hogy a brazíliai vb-n a legjobb belépőket háromszoros áron adták el.

Az sem tett jót a megítélésének, hogy a botrány kipattanása után akadályozta a hatóságok munkáját, bizonyítékokat semmisített meg. Az már csak hab a tortán, hogy  hivatalos útjai során rendszeresen és indokolatlanul magánrepülőgépen utazott ahelyett, hogy az olcsóbb menetrend szerinti járatokat vette volna igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik