Foci

Bizonyos Wilfrid Kaptoumnak köszönhetően dőlt meg Pep Guardiola csúcsa

Az ember azt hinné, a katalán csapat korábbi edzője megdönthetetlen rekordokat állított fel 2008-2012-es munkássága alatt, oszt tessék.

A spanyol Király Kupa szerdai visszavágója csupán formalitás volt, mivel a Barcelona az odavágón 7-0-al semmisítette meg a Valenciát. Így aztán Luis Enrique erősen tartalékos csapatot küldött a Mestalla Stadion gyepére.

Azonban így is akadt tét a katalán csapat azon játékosai számára, akik a pályán lehettek, hiszen a klubstatisztikusok előre jelezték fiúk, egy klubrekord megdöntése előtt álltok, ha nem kaptok ki, ez lesz sorozatban a 29. veretlenül megvívott meccsetek.

A Pep Guardiola által a 2010–2011-es idényben felállított 28-as csúcs úgy tűnt nem dől meg, miután a 39. percben Negredo némi szerencsével csak-csak a kapuba juttatta a kihagyhatatlannak tűnő ziccert, de aztán a találkozó vége előtt nyolc perccel beállt egy 19 éves, eddig kevesek által ismert kameruni középpályás, bizonyos Wilfrid Kaptoum, aki két perc múlva egyenlített.

Az 1-1-es döntetlen azt jelentette, hogy 29 mérkőzésre nőtt a veretlenségi sorozat, ami új rekord. A Barcelona sorozatban harmadszor jutott döntőbe a Király-kupába. Ez legutóbb 1996 és 1998 között sikerült a gránátvörös-kékeknek.

Spanyol Király Kupa, elődöntő, visszavágó, eredmény:

Valencia–Barcelona 1–1
(Gól: Negredo 39., ill. Kaptoum 84.)
Továbbjutott: a Barcelona, 8–1-es összesítéssel.

Csütörtökön: 20.30: Celta Vigo–Sevilla (Tv: DIGI Sport3)
Az első mérkőzésen: 0–4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik