DVSC-TEVA (Array)
Foci

Végrehajtás alatt állt a debreceni futballklub

24.hu
24.hu

2016. 02. 08. 19:02

A csapatot működtető cég felkerült az eljárás alatt álló adózók listájára.
Korábban a témában:

Az utóbbi évek sikerei után az idei szezonban a várakozások alatt teljesít az OTP Bank Ligában szereplő DVSC-TEVA futballcsapata. A legutóbbi tizenegy bajnoki szezonból hetet megnyert a Loki, most viszont csak a hetedik helyről várja a tavaszi folytatást.

A magyar futball egyik fellegvára viszont nem csak a gyenge szereplés miatt van bajban, ugyanis a szurkolói ankéton kiderült, hogy a csapatot működtető cégnek adótartozása van.

Az index.hu arról ír, hogy felkerült a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára a DVSC futballklubját működtető DVSC Futballszervező Zrt. Az adatbázis hétfői állapota szerint tényleg szerepel ezen a listán, ami azt jelenti, hogy a DVSC-nek lejárt tartozása van.

A klub hivatalos honlapján egy közleményben így reagált:

A DVSC-nek cégautó adónemben, a 2015. IV. negyedévre vonatkozóan 2016. január 20-ai esedékességgel 33.000 Ft, azaz mindössze harmincháromezer forint összegű hátraléka állt fenn a NAV felé. Tekintettel arra, hogy egyéb adónemek vonatkozásában a DVSC-nek a cégautó adónemben nyilvántartott hátralékát meghaladó összegű túlfizetése van nyilvántartva az adóhatóságnál, így a kialakult gyakorlatnak megfelelően, ezen összegek összevezetésével került volna sor a cégautó adó megfizetésére. Ezen túlfizetéseknek a cégautó adónemben fennálló hátralékkal történő összevezetésére azonban ezidáig adminisztrációs okokból még nem került sor, így erre tekintettel a DVSC a mai napon átutalta a 33.000 Ft-ot az adóhatóság részére. Ezen tartozásnak azonban semmilyen köze nincs a DVSC pénzügyi helyzetéhez, hiszen a DVSC jelentős pénzeszköz állománnyal rendelkezik.

Update: Mivel február 8-án a DVSC kifizette a NAV felé felé fennálló 33 ezer forintos vitatott összeget, a klub és a NAV keddi tájékoztatása szerint már le is kerültek a listáról.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Kurt Zouma of Chelsea and Wayne Rooney of Manchester United during the English championship Premier League football match between Chelsea and Manchester United on February 7, 2016 played at Stamford Bridge Stadium in London, England - Photo Ben Queenborough / Backpage Images / DPPIChelsea: fél évre kidőlt a horrorsérülést szenvedő védő
gulácsi péter (gulácsi péter, )Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar válogatott kapus