Foci

Hátára vette a világot a brazil fiú egy angol hetedosztályú meccsért

Több mint 20 ezer kilométer utazott, hogy láthassa kedvenceit.

Rendhagyó történetről számolt be a Chronicle. Van egy brazil srác, Lucas Martins, aki bár a labdazsonglőrök országában él, de  egy angol focicsapatnak szurkol – a Saou Paulo mellett. Ám nem holmi Premier League-együttesnek, hanem

a hetedosztályú Blyth Spartans AFC-nek.

Az észak-angliai klub arról nevezetes, hogy az 1978-79-es szezonban egészen a nyolcaddöntőig menetelt az FA-kupában, a Wrexham csak az újrajátszáskor tudta legyőzni. A 21 éves Lucas azonban nem emiatt szeretett bele a csapatba:

2008-2009 óta érdeklődöm a Spartans iránt a Football Manager játéknak köszönhetően. Kisgyerek korom óta játszottam a játékkal, mindig szülővárosom csapatával voltam, vagy a Manchester Uniteddel, aztán egyszer gondoltam kipróbálom, milyen egy amatőr csapatot irányítani, a Spartans név pedig nagyon megtetszett.

Bár korábban a Manchester United volt a kedvenc angol csapata, amióta nem Sir Alex Ferguson az edző, azóta nem érdeklik a Vörös ördögök. A Blyth meccseit a neten követi, ha van rádiós közvetítés azt hallgatja, illetve a Twitterről tudja meg a történéseket.

Lucas Martins Sao Paulóból utazott el Berlinbe, ott eltöltött pár napot, majd folytatta az útját Londonon át egészen Blythig. Nem volt egy rövid túra:

Berlinbe oda-vissza összesen 35 órát utazott.

Négyszer ült repülőre (Berlin-London, London-Edinburgh és ugyanez visszafelé), kétszer buszra pattant Edinburgh és Newcastle között, ráadásul majdnem lekéste a csatlakozását Newcastle-ben, azon pedig borult volna az egész program. Newcastle és Blyth között pedig már a Spartans furikázta őt.

Múlt kedden futott be a Croft Parkhoz és miután a klubelnöktől kezdve az edzőn és a játékosokon át a gyepmesterig bemutatták őt mindenkinek, utána a helyszínen szurkolta végig a Salford City ellen 2-1-re megnyert bajnokit.

Egészen lenyűgöző, hogy mennyi munkát fektetnek bele egy amatőrcsapat működtetésébe. Nagy öröm volt találkozni a játékosokkal, kimondottan a csapatkapitány Robert Dale-el, aki számomra egy igazi futballhős. Eddig mindig csak nagy kaliberű mérkőzéseken voltam, most megtapasztaltam, milyen közeli és bensőséges tud lenni egy meccsélmény. Megdöbbentett, hogy 1400 szurkoló mekkora hangzavart tud csinálni, őszintén mondom, hogy volt olyan hangulat, mint egy Libertadores Kupa-meccsen.

Lucas Martins több mint 20 ezer kilométert utazott ezért a mérkőzésért, ami feltehetőleg egy örök emlék lesz a számára. És meg merem kockáztatni, hogy a Blyth Spartans AFC számára is.

(Forrás: Chronicle)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik