Foci

Kamugóllal jutott tovább a Manchester City

Egy ideig úgy nézett ki, városi rangadóvá is minősül az angol Ligakupa döntője, de végül a Manchester City bírói segédlettel maga alá gyűrte az Evertont.

Kedden tizenegyespárbaj után lett döntős a Liverpool (Liverpool – Stoke City 0-1 (0-1) – tizenegyesekkel: 6-5) és miután szerdán, a másik elődöntőn, az evertonos Barkley a 18. percben zseniális egyéni teljesítménnyel, nagyjából húszról kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (0-1), a Mersey partján többen is elkezdték dörzsölni a kezüket. Városi rangadót reméltek. Összesítésben 3-1-re ment ekkor az Everton a Manchester Cityvel szemben.

Ehhez képest február 28-án, 16.30-kor, a Wembleyben, az angol labdarúgó Ligakupa 2016-os döntőjét nem a két liverpooli csapat játssza.

A Manchester City játékosai ugyanis másképp gondolták. Hat perccel később Fernandinho, a hazaiak jobboldali védője, Leighton Baines lábán megpattanó lövése a hálóban kötött ki (1-1), majd az egyre nagyobb hazai nyomás a 70. percben Kevin De Bruyne révén érett újabb góllá, a belga egalizálta az összképet (2-1, összesítésben 3-3).

Megjegyzendő, a Raheem Sterling beadása után született gólt erősen vitatták a vendégek – okkal. A szélső gólpassza előtt hosszan szöktette magát a bal szélen és mielőtt centerezett volna, a labda teljes terjedelmével elhagyta a játékteret (fenti képen a bizonyíték).

A spori csúnyán benézte, megadta a gólt, ahogy a szakzsargon fogalmaz: mérkőzés végeredményét befolyásoló hibát vétett.

A szabálytalan gól megzavarhatta a vendégeket, mert az addig szervezett védekezésükön a  77. percben talált újabb rést a City. Ki más, mint Sergio Agüero fejelte be a harmadik, egyben továbbjutást jelentő találatát a hazaiaknak (3-1, összesítésben 4-3).

A Manchester City 4–3-as összesítéssel továbbjutott az elődöntőből, más kérdés, hogy súlyos veszteség árán. A második gólt szerző De Bruyne a hosszabbítás első percében rosszul esett, rossz esetben kifordult a térde. Ami biztos, hordágyon hagyta el a játékteret. Arcát látva nem úgy nézett ki, mint aki egy hónap múlva harcra kész lesz, bár ki tudja…

ANGOL LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ, EREDMÉNY:

Manchester City–Everton 3–1
(Gól: Fernandinho 24., De Bruyne 70., Agüero 77., ill. Barkley 18.)
Továbbjutott: a Man. City
, 4–3-as összesítéssel

Döntő, február 28., Wembley, 16.30:
Liverpool–Manchester City

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik