Foci

Bogdán 39 másodperc után gólt kapott, de semmi baj

A gyorsan bekapott gól után hengerelt a Liverpool.

A hétközi mérkőzések Angliában most a Ligakupáról szóltak. A negyeddöntő négy találkozója közül hármat már lejátszottak kedden, szerdára maradt a Southampton – Liverpool összecsapás. A vendégeknél az előzetes híreknek megfelelően Bogdán Ádámot a kezdőbe jelölte Jürgen Klopp.

A találkozó borzalmasan indult a ‘Pool számára, Sadio Mané egy beadás után a védőjét megelőzve a bal alsóba bólintott az ötösről a 39. másodpercben (1-0). Ez volt a szezon leggyorsabb gólja a Ligakupában.

A gyorsan találat csak rövid ideig zavarta meg a vendégeket, a hosszú sérülés után nemrég visszatérő Daniel Sturridge előbb a 25. percben egyenlített (1-1), majd négy perccel később már a vezetést is megszerezte (1-2). A félidő utolsó percében pedig az elődöntőbe jutás kérdését is eldöntötte a Klopp-legénység. A gólokkal eddig adós Divock Origi is bevette Maarten Stekelenburg kapuját (1-3).

A szünet után sem állt le a Mersey-parti gárda. A 68. percben Origi duplázott (1-4), majd öt minutummal később a csereként beállt Jordon Ibe is meglőtte a maga gólját (1-5). Sőt, a belga csatár a hajrában még egyszer megforgatta a kést a Southampton-szurkolók szívében (1-6).

A Liverpool győzelmével követte a Manchester City, a Stoke City és az Everton gárdáját az elődöntőbe. A fináléba kerülésről már oda-visszavágós párharcban döntenek a csapatok.

Eredmény – angol Ligakupa, negyeddöntő

Southampton – Liverpool 1-6 (1-3)
Gólszerző: Mané (1.) illetve Sturridge (25., 29.), Origi (45., 68., 86.) Ibe (73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik