Foci

Ez nem a Real Madrid hétvégéje volt a spanyol bajnokságban

Az El Clásico elvesztése után még a városi rivális is megelőzte őket a tabellán.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Real Madrid hazai pályán szenvedett súlyos vereséget az FC Barcelona csapat ellen. A királyiak hátránya hat pontra nőtt, ráadásul visszacsúsztak a tabella harmadik helyére. Mégpedig azért, mert a városi rivális Atlético Madrid győzni tudott a vasárnap esti mérkőzésén a Real Betis otthonában.

Diego Simeone csapata hamar megszerezte a vezetést, Koke a kapusról kipattanó labdát juttatta a hálóba egy erőszakos labdaszerzést követően a hetedik percben (0-1).

A vendégek uralták az első félidőt, több nagy gólhelyzetet is kialakítottak. A Betis gyakorlatilag támadást sem nagyon vezetett, stabil lábakon állt a madridiak védelme. A fordulást követően Jan Oblak kapus mentette meg a góltól a fővárosiakat, de az Atléti végig kézben tartotta a mérkőzést, megérdemelten szerezte meg a három pontot.

A Simeone-csapat a hatodik idegenbeli bajnokiján már negyedszer hagyta el győztesen a pályát. A tabellát a Barca vezeti 30 ponttal, második az Atlético 26 egységgel, a Real pedig 24-gyel a harmadik.

Eredmény – La Liga, 12. forduló

Real Betis – Atlético Madrid 0-1 (0-1)
Gólszerző: Koke (7.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik