Foci

A futball utáni életre is gondolt Fülöp Márton, tele volt tervekkel

Egy eddig még nem közölt interjúban beszélt a pályafutásáról és a jövőbeni terveiről is a csütörtökön elhunyt labdarúgó.

Amint arról már beszámoltunk, csütörtökön hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Fülöp Márton. A válogatottban 24 alkalommal pályára lépő kapussal még 2013-ban készített egy interjút egy MTK-szurkoló, Solt Olivér. A fővárosi csapat honlapján tette közé az anyagot.

A kiváló hálóőr elmondta, kiskorában kipróbált több sportágat is, majd 9-10 éves korában kezdett el futballozni. Először csatárként próbálkozott, majd amikor édesapja, Fülöp Ferenc Belgiumban légióskodott, akkor beállt a kapuba és ott ragadt.

Egy lengyelek elleni U21-es mérkőzésen fedezte őt fel a Tottemham egyik megfigyelője, aki egyébként a magyar-brazil érkezett, de látta a fiatalok találkozóját is. Másnap már jelezte is a londoni klub, hogy szeretné őt három napig tesztelni. Három hónap múlva már Premier League meccsen ült a kispadon.

A szigetországban kilenc klubban fordult meg, de volt ahol csak két napot töltött. Szerinte kiváló az a rendszer, hogy játékosok szezon közben is kölcsön lehet adni rövid időre, hogy játékba tudjanak lendülni. Véleménye szerint ez a honi labdarúgásban is jó lenne bevezetni.

2012-ben jött a váltás, Görögországba igazolt az Asteras Tripolis együtteséhez. Kiváló teljesítményt nyújtott, a kupadöntőt peches körülmények között bukták el. A válogatottban Franciaország ellen mutatkozott be Lothar Matthäus irányítása alatt.

A karrier utáni életre is gondolt. Belekóstolt a menedzserkedésbe, amely nagyon tetszett neki. Szerette volna magát kapusedzőként is kipróbálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik