Foci

32 éves korában meghalt Fülöp Márton

Hosszan tartó súlyos betegség után életét vesztette a magyar labdarúgó válogatott kapuját 24 alkalommal őrző kapus.

Fülöp Mártonnál 2013 júniusában diagnosztizáltak rákbetegséget. A görög Aszterasz Tripolisz labdarúgója volt ekkor.  A volt válogatott hálóőr betegségére úgy derült fény, hogy fájdalmat érzett a karjában, és a konzervatív kezelések nem vezettek eredményre. Ezért felkereste Tóth Ferenc kézspecialistát, aki megműtötte, és a kioperált izomszövetben találtak rosszindulatú sejteket.

Fülöp Márton a kemoterápiás kezelések után is szentül hitte, hogy visszatérhet a pályára.

„Ez az, amiben hinnem kell, és ez az, amiben hiszek is. Az orvosok azt mondták, nincs akadálya, hogy visszatérjek, amint teljesen magam mögött tudom a betegséget, és biztató volt számomra, hogy mennyi csapat érdeklődött irántam januárban”

– nyilatkozta még 2014-ben.

A 198 centis hálóőr 1983 május 3-án született Budapesten. 2001-ben az MTK-ban mutatkozott be a felnőttek között, majd  2004-ben a Tottenham Hotspur igazolta le.

2004-2012 között megfordult a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél, a Sunderlandnél, a Leicester Citynél, az Ipswich Townnál, a West Bromwichnál, de 2010-ben még a Manchester City hálóját is védte három alkalommal. Fülöp Márton halálhíréről a legnagyobb angol lapok is beszámoltak, így a BBC, a The Independent, és a Daily Mail is.

A négyszeres angol válogatott Ben Foster twitter üzenetben emlékezett meg Marciról.

A magyar válogatottban 2005. május 31-én, Franciaország ellen debütált. Lothar Matthäus után Bozsik Péter, Várhidi Péter, Erwin Koeman és Egervári Sándor is beválogatta. Összesen huszonnégy mérkőzésen védett, kilencszer nem kapott gólt. 2011. március 29-én, Hollandia ellen húzta magára huszonnegyedszer, utoljára a címeres mezt.

Holott most is ott lenne a helye Oslóban. Meglehet, ott is van.

Köszönünk mindent Marci! Nyugodj békében.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik