Foci

Derby d’Italia: Két kapufa, egy-egy pont

Győzelem esetén az Inter a tabella élére ugrott volna. Igazságos eredmény született a rangadón.

Vasárnap este rendezték az olasz labdarúgó-bajnokság egyik legnagyobb rangadóját. A milánói Giuseppe Meazza Stadionban a mérkőzés előtt harmadik helyen álló Internazionale fogadta a bajnoki címvédő Juventust. A két gárda 165. alkalommal csapott össze egymással a Serie A-ban.

A vendégek kezdtek aktívabban, a negyedik percben Juan Cuadrdo tizenkét méterről leadott lövését védte Samir Handanovic. Öt minutummal később Simone Zaza kapott jó indítást, de nagyon kisodródott, így kísérlete nem talált kaput.

A félidő közepén magára talált az Inter, a 25. percben Ivan Perisic lövése vágódott le Leonardo Bonucci kezéről, amely azonban le volt szorítva. Öt perccel később már csak a kapufa mentette meg az Öreg Hölgyet Marcelo Brozovic bombája után.

A szünet előtt Brozovic indította kiválóan Mauro Icardit, az argentin csatár elől azonban Andrea Barzagli mentette tudott, akárcsak a túloldalon Zaza elől Jeison Murillo.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

A fordulás után megint Cuadradóé volt az első helyzet, hét méterről leadott lövését az Inter szlovén portása lábbal mentette. Bő tíz percig semmi, majd Paul Pogba lövése is elhalt a kapus kezében.

A 68. percben Zaza játszotta el a nagyhalált, hogy az arcába könyököltek. Paolo Valeri játékvezető azonban nem ette meg. Egy perccel később a Zebrák is eltalálták a kapufát, Alvaro Morata passza után Sami Khedira nyolc méterről senkitől sem zavartatva a lécre lőtt.

Hat perccel a vége előtt a második 45 perc során támadásban nem sokat mutató vendéglátók jutottak ígéretes helyről szabadrúgáshoz. Stevan Jovetic azonban a sorfalat találta telibe. Két perccel később a Giorgio Chiellini szabálytalansága után megítélt szabadrúgást ezúttal Perisic tekerte fölé.

A 89. percben Chiellini ollózva akart gólt szerezni, a kísérlete azonban célt tévesztett. A döntetlennel az Inter maradt harmadik, a Juventus pedig szégyen szemre csak tizennegyedik.

Eredmény – Serie A, 8. forduló

Internazionale – Juventus 0-0

Sárga lap: Felipe Melo (8.), Brozovic (77.), Miranda (91.) illetve Marchisio (7.), Khedira (11.), Zaza (16.), Evra (60.), Chiellini (86.)

Inter: Handanovic – Santon, Miranda, Murillo, Juan Jesus – Brozovic, Felipe Melo (Guarin 64.), Medel (Kondogbia 90+2.), Perisic – Icardi, Jovetic (Palacio 90+2.)

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra – Khedira, Marchisio, Pogba – Cuadrado, Zaza (Dybala 78.), Morata (Mandzukic 71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik