Foci

NB I: Az első a második ellen, Horváth bajnokin is bemutatkozik a Vidinél

Elkezdődik a második kör az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Két hét után ismét folytatódik az OTP Bank Liga. A válogatott mérkőzések előtt az első kör (11 forduló) utolsó mérkőzéseit rendezték. Azok a csapatok lépnek tehát egymás ellen pályára, amelyek a júliusi nyitókörben is találkoztak, most azonban fordított pályaválasztással.

A bajnokságot fölényesen, tizenhárom ponttal vezető Ferencváros a Haladást fogadja a Groupama Arénában. A fővárosi csapat az első fordulóban 2-0-ra nyert Szombathelyen. Hiába szerepel kiválóan Mészöly Géza együttese, meglepő lenne ha ponttal távoznának a kilencedik kerületből.

Thomas Doll továbbra is nélkülözni kényszerül Batik Bencét és Gyömbér Gábort, a vendégek mesterének Leandro Martínez és Sasa Popin sérülése, valamint Iszlai Bence eltiltása okozhat fejfájást.

A bajnoki címvédő Videoton kispadján a hétközi Magyar Kupa mérkőzés után bemutatkozik a bajnokságban is Horváth Ferenc. Ráadásul hazai pályán, a Sóstói Stadionban, ahol játékosként imádták őt a drukkerek. Az ellenfél a mindenkire veszélyes, a tabellán ötödik Budapest Honvéd lesz.

Fotó: vidi.hu
Fotó: vidi.hu

A nyáron még Bernard Casoni irányításával kapott ki 1-0-ra a Vidi a Bozsik Stadionban, most mindkét mester a legjobb keretével készülhet az összecsapásra.

A kupamérkőzésen a harmadosztályú Kozármisleny ellen kritikán aluli teljesítményt nyújtó, és búcsúzó Diósgyőr a Vasas otthonában próbál meg javítani. Az angyalföldiek utolsó előttiek a tabellán, de stíluson focit játszanak, kérdés ez mikor párosul eredménnyel is.

Az Újpest a dobogó legalsó fokát elfoglaló Paks otthonában próbál meg pontot, pontokat szerezni. Csertői Aurél együttese gólgazdag mérkőzésem, 4-3-ra kikapott a Tiszaújváros ellen az MK-ban, biztosra vehető, hogy javítani akarnak hazai közönség előtt. A lilák szurkolói bízhatnak Kabát Péterben is, a rutinos támadó Velencén duplával üzent Nebojsa Vignjevic vezetőedzőnek.

A Debrecen kis túlzással egy csapatnyi játékost nélkülözni kényszerül  sérülés miatt a Békéscsaba ellen, de Kondás Elemérék számára csak győzelem az elfogadható a sereghajtó ellen.

A kupától már a második fordulóban búcsúzott a Puskás Akadémia, így ők a hét közben edzésekkel készültek az MTK vendégjátékára. Ne csodálkozzunk, ha nem a Pancho Arénában lesz a legtöbb néző a 12. fordulóban.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Videoton – Budapest Honvéd 18.00
Paks – Újpest 18.00
Vasas – Diósgyőr 18.00 (TV:M4)
Debrecen – Békéscsaba 18.00
Puskás Akadémia – MTK 18.00
Ferencváros – Haladás 20.30 (TV:M4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik