Foci

Edzőt cserélt Lovrencsicsék csapata

Maciej Skorza helyett Jan Urban lett a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is foglalkoztató, lengyel bajnoki címvédő Lech Poznan labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klub honlapján hétfő délután bejelentett edzőváltásra azért volt szükség, mert az együttes – Európa legrosszabb formában lévő bajnokcsapataként – 11 forduló után az utolsó, 16. helyen áll a bajnokságban.

Karol Klimczak klubelnök azt nyilatkozta, hogy alaposan megvizsgálták a rendkívül gyenge szereplés következtében kialakult helyzetet, és úgy vélik, új impulzusra van szükségük a játékosoknak, ezt pedig csak egy új edző képes biztosítani.

“Jan Urbanra nemcsak azért esett a választásunk, mert számos trófeát nyert, hanem azért is, mert közismert, hogy jó kapcsolatot képes ápolni a játékosokkal. Reméljük, vezetésével a csapat kilábal a válságból, és megkezdi a felzárkózást. Vissza kell állítani a játékosok önbizalmát, és el kell távolodni a kiesési zónától. A csapatnak végre a valós tudása szerint kell játszania” – szögezte le a klubelnök.

Az új vezetőedző hétfőn már munkába is állt. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta: tisztában van vele, hogy nagy kihívás előtt áll, de nem fél a feladattól.

“Hiszem, hogy képes vagyok segíteni, és hamarosan egyenesbe jövünk. A csapatban komoly potenciált látok, hiszen a játékosok nem olyan régen megmutatták, hogy nagyon jó focit tudnak játszani. Sok összetevője van a jelenlegi helyzetnek, de megpróbáljuk a lehető leghamarabb megoldani a problémákat” – magyarázta Jan Urban, aki a varsói Legiával korábban kétszer volt lengyel bajnok, legutóbb pedig a spanyol Osasuna trénereként tevékenykedett. Új együttese kispadján szombaton, a Ruch Chrozów elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozik be.

A Lech Poznan augusztusban kiesett a Bajnokok Ligája-selejtezőből, majd az Európa Liga-kvalifikáció utolsó fordulójában elbúcsúztatta a Videotont, a csoportkört pedig egy döntetlennel és egy vereséggel kezdte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik