Foci

Kijutottak az olaszok, Hollandia életben maradt

Norvégia nagy lépést tett a kontinensviadal felé.

Szombaton 18 órás kezdettel négy Eb-selejtezőt rendezték két csoportban.

H csoport

Olaszország abban a tudatban lépett pályára, hogy ha győz Azerbajdzsán ellen idegenben, akkor kivívja a jövő évi Európa-bajnokságban való részvételt. A bakui Olimpiai Stadionban az első mérkőzést rendezték, amelyben az első gólt Éder szerezte a 11. percben. A rosszul helyezkedő védők között kilépett, majd a kapuba továbbított.

Bonucci és Chiellini ügyetlenkedését kihasználták a hazaiak, Nazarov a 31. percben egy szép lövéssel egalizált. Még a szünet előtt visszavették a vezetést a vendégek, El Shaarawy passzolt az üres kapuba.

A fordulás után a jobbhátvéd Darmian nem épp a megszokott helyén tűnt fel, ettől azonban nem esett kétségbe és egy szép átlövéssel bebiztosította a Squadra Azzurra győzelmét és egyben a kijutását.

A csoport másik összecsapásán a második helyen álló Norvégia hozta a kötelezőt Málta ellen, így nagy lépést tett a franciaországi viadal felé. Az északiak még este kijuthatnak, amennyiben a horvátok nem nyernek hazai közönség előtt Bulgária ellen.

A csoport

Hollandia az utolsó szalmaszálba kapaszkodott bele Kazahsztán ellen. Nyolc forduló után mindössze 10 ponttal álló Oranje Wijnaldum és Sneijder góljával győzni tudott. A ráadásban szépítették a hazaiak, ez viszont már nem osztott, nem szorzott. Azonban a harmadik helye még mindig nem biztos, mert a törökök este Csehország elleni sikerükkel visszaelőzhetik őket.

A kijutását már korábban bebiztosító Izland kétgólos előnyt szórakozott el Lettország ellen.

Eredmény – Labdarúgás, Eb-selejtező

H csoport:
Azerbajdzsán – Olaszország 1-3 (1-2)
Gólszerző: Nazarov (31.) illetve Éder (11.), El Shaarawy (43.), Darmian (65.)
Kiállítva: Huseynov (88.)

Norvégia – Málta 2-0 (1-0)
Gólszerző: Tettey (19.), Soderlund (52.)

A csoport:
Kazahsztán – Hollandia 1-2 (0-1)
Gólszerző: Kuat (90+6.) illetve Wijnaldum (33.), Sneijder (50.)

Izland – Lettország 2-2 (2-0)
Gólszerző: Sigthorsson (5.), Sigurdsson (27.) illetve Cauna (49.), Sabala (68.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik