Foci

Újabb két lépéssel közelebb kerültünk az Eb-hez

Szinte már csak Ukrajnára kell figyelnünk a csoportharmadikok rangsorában.

Pénteken három csoportban zajlottak a küzdelmek az Európa-bajnoki selejtezőn, és számunkra minden szempontból jól alakultak a meccsek.

C csoport

Szlovákia tegnap meglepetésre kikapott a fehéroroszoktól otthon, így most egyenlő pontszámmal állnak a második helyen az ukránok. A harmadikok összevetésében Ukrajna megelőzhet minket, ha nyernek a spanyolok ellen és Szlovákia is veri Luxemburgot.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Északi szomszédunk is végezhet harmadikként, de csak akkor lennének jobbak nálunk, ha ikszelnének az utolsó körben, Macedónia elvinné Fehéroroszországból mindhárom pontot, Ukrajna pedig nyerne Spanyolországgal szemben.

E csoport

Mivel Svájc kiütéses győzelmet aratott San Marino ellen, Szlovénia pedig csak ikszelt Litvániával, így eldőlt, hogy a svájciak biztos Eb-résztvevők.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Ez azt is jelenti a számunkra, hogy már senki nem érhet be minket ebben a csoportban, hisz Szlovénia valószínűleg úgy lesz harmadik, hogy a levonásokkal (az utolsó elleni eredmények nem számítanak, mert az I csoportban csak 5 csapat van) mindössze tíz egysége lesz.

G csoport

Oroszország idegenben verte Moldovát, amely így biztosan sereghajtóként zár a sorozatban. Ami számunkra fontosabb, hogy így az oroszoknak tutira nem lesz annyi (15) pontjuk a harmadikok összevetésében, mint nekünk.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A jelenleg a dobogó legalsó fokán álló svédeknek már korábban elszálltak a reményeik, hogy legjobb harmadikként kvalifikáljanak.

Akik még beérhetnek

Az A csoportból Törökország, a B csoportból Wales, a H csoportból pedig Norvégia viccelhet meg minket, de ehhez mindhárom esetben olyan eredményeknek kellene születnie, ami csodaszámba menne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik