Foci

Tizennégy éve mennybe ment David Beckham

A három évvel korábbi sérelmek után ismét hősként ünnepelték kedvencüket az angol szurkolók.

2001. október 6-án Anglia Görögország ellen lépett pályára vb-selejtezőn. A hazaik számára adott esetben egy döntetlen is elég volt a csoport első helyéhez, amely automatikus kijutást év a 2002-ben Dél-Korea és Japán által közösen rendezett világbajnokságon.

David Beckham az 1998-as franciaországi viadalon negatív hős volt, ugyanis az Argentína elleni mérkőzésen kiállították, majd a nemzeti csapat kiesett. A szurkolók ezek után nem zárták a szívükbe a futballistát, egészen addig a manchesteri délutánig.

A hellének 2-1-re vezettek, amikor a 93. percben szabadrúgással jöhettek az angolok. A labda mögé Beckham állt, és nagyszerű mozdulattal csavart a kapuba. A 2-2-es végeredménynek köszönhetően a háromoroszlánosok egyenes ágon jutottak ki a vb-re. Köszönhetően annak is, hogy a németek nem tudták legyőzni a finneket Gelsenkirchenben.

Az ázsiai seregszemlén a csoportból való továbbjutás után a későbbi győztes Brazília következett az angolok számára, ott viszont egy zseniális Ronaldinho szabadrúgásgól véget vetett a végső győzelemről szőtt álmaiknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik