Foci

Fontos meccset nyert meg Dárdai csapata

A Hertha BSC 3-0-ra győzte le a Hamburgot a német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában.

A héten Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya azt mondta, Szalai Ádámnak és Stieber Zoltánnak előbb a klubjában kell felépítenie magát, utána lehet szó meghívóról. A két magyar játékosnak azonban nem sikerült beverekednie magát a meccskeretbe, a Hoffenheim és a Hamburg ezúttal sem nevezte őket a soros bajnokira.

Utóbbi együttes, a Hamburg Dárdai Pál csapatánál, a Hertha BSC-nél vendégeskedett. A feleket a forduló előtt mindössze egyetlen pontocska választotta el egymástól, így nagy tétje volt az összecsapásnak. Kiegyenlített játékot láthatott a publikum, gólokat azonban csak a berlinieknek sikerült szerezni, az első félidőben Kalou villant, a másodikban pedig Ibisevic duplázott, a Hertha így otthon tartotta a három pontot és feljött a negyedik helyre.

Kalou egyedül is megoldotta:

A játéknap rangadóját a megtáltosodó Borussia Mönchengladbach nyerte, amely hazai pályán verte 2-0-ra a kissé megtorpanó Wolfsburgot.

Másik két meccsen is hazai győzelmek születtek: a Hannover a Werder Brement, az Ingolstadt pedig a Frankfurtot győzte le. A Hoffenheim kétszer is vezetett, mégsem tudott nyerni a Stuttgart ellen, 2-2-őt játszottak a csapatok.

Eredmények – Bundesliga, 8. forduló

Hertha BSC – Hamburg 3-0 (1-0)
Hoffenheim – Stuttgart 2-2 (1-0)
Hannover – Werder Bremen 1-0 (0-0)
Ingolstadt – Frankfurt 2-0 (0-0)
Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg 2-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik