Foci

Szalai nélkül, de Bödével készül Storck a sorsdöntő meccsekre

A keretszűkítés áldozata lett Stieber Zoltán is, viszont négy utánpótlás korú futballista ott van a listán.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck csütörtök délután 25 fősre szűkítette a korábban megadott 33-as névsort – írja a szövetség honlapja.

Két komoly kimaradó van, Szalai Ádám és Stieber Zoltán. Igaz egyikük sem játszik a klubcsapatában, ezért talán sejthető volt, hogy kimaradnak. Ezúttal sikerrel vette a rostát az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Böde Dániel.

A keretben négy utánpótlás korú futballista található: Márkvárt Dávid, Kalmár Zsolt, Nagy Ádám és a keretbe először bekerülő Osváth Attila.

A szövetségi kapitány így nyilatkozott a keretszűkítés után: „Történelmi lehetőség előtt állunk, hiszen ha jó eredményt érünk el az utolsó selejtezőkön, esélyünk lehet arra, hogy harminc év után ismét nemzetközi tornán szerepeljen a magyar válogatott. A Feröer elleni győzelemmel véglegesen bebiztosíthatjuk a harmadik helyet a csoportban, ez legalább pótselejtezőt jelent, amire tizennyolc éve volt legutóbb példa. Az elmúlt hónapokban jó csapattá formálódott a gárda, szinte minden kerettag játékban van, bízom benne, hogy a játékosok jó formában érkeznek meg a mérkőzéseket megelőző összetartásra. Egyértelmű, hogy a Feröer elleni hazai mérkőzést meg kell nyernünk, de ehhez támadásban és védekezésben is meg kell tudnunk valósítani az eltervezett stratégiát. Ami Szalai Ádám és Stieber Zoltán kimaradását illeti: jelenleg sajnos nem játszanak a klubcsapataikban, ezért nem tudom megítélni milyen formában vannak. Abban maradtam velük, hogy építsék fel magukat a klubjaikban, próbáljanak meg visszakerülni a csapatukba, mert ez esetben a későbbiekben nagy segítségére lehetnek a válogatottnak is, hiszen remek képességű játékosokról van szó.”

A válogatott Feröer-szigetek ellen zárt kapuk mögött jövő hét csütörtökön (október 8.) lép pályára, majd három nap múlva Pireuszban zárja a sorozatot.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros),Bogdán Ádám (Liverpool)

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Osváth Attila (Vasas), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Kádár Tamás (Lech Poznan), Guzmics Richárd (Wisla Krakow), Lang Ádám (Videoton FC), Bosnjak Predrag (Haladás), Leandro (Ferencváros)

Középpályások: Nagy Ádám (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Lepizig), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Tőzsér Dániel (QPR), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros)

Támadók: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Bódi Ádám (DVSC-Teva), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Böde Dániel (Ferencváros), Priskin Tamás (Slovan Bratislava)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik