Foci

A rekorddöntő Simeone örömét elrontotta a Sárga Tengeralattjáró

Első győzelmét aratta az Európa Liga legutóbbi győztese, a Barcelona kiütése után most nem ment a Celtának.

Szombat este további három mérkőzéssel folytatódott a spanyol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulója. Az Atlético Madrid rekordott döntött Diego Simeone, aki sorozatban 211. meccsen ült a csapat kispadján. Az argentin mester a legendás Luis Aragonés csúcsát adta át a múltnak, ő 210 találkozón dirigálta egyhuzamban a gárdát.

A Villarreal azonban nem foglalkozott ezzel, már 14 perc játék után megszerezték a vezetést. Egy szép összjáték után Leo Baptistao talált a kapuba. A folytatásban hiába próbálkozott az egyenlítéssel a madridi alakulat, ez nem jött össze, így már a második vereségüket szenvedték el a bajnokságban.

Az Európa Liga legutóbbi győztese, a Sevilla viszont az első győzelmét zsebelte be. Az andalúziai gárda hamar kétgólos előnybe került, innen viszont még felállt a Rayo. A vendégek a hajrában tíz emberre fogyatkoztak, amelyet Konoplyanka góljával kihasználtak a vendéglátók.

A hétközi fordulóban a Barcelona ellen 4-1-re győző Celta Vigo az Eibar ellen korán hátrányba került, viszont a katalánok ellen is gólt szerző Iago Aspas megmentette legalább az egyik pontot.

Eredmény – La Liga, 6. forduló

Villarreal – Atlético Madrid 1-0 (1-0)
Gólszerző: Leo Baptistao (14.)
Sevilla – Rayo Vallecano 3-2 (2-0)
Gólszerző: Gameiro (23.), N’Zonzi (45.), Konoplyanka (86.) illetve Bebé (51.), Guerra (68.)
Kiállítva: Amaya (83.)
Eibar – Celta Vigo 1-1 (1-0)
Gólszerző: Borja Baston (3.) illetve Iago Aspas (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik