Foci

Klopp angol klubokkal szemezget

Az előző szezonban meglepően gyengén szerepelt a Borussia Dortmund labdarúgócsapata, a pocsék kezdés után gyakorlatilag bravúrosnak mondható, hogy Európa Liga-selejtezőt érő helyig jutott a BVB. Ugyanakkor a 48 éves Jürgen Klopp, aki 2008-tól irányította az együttest, tavasszal úgy döntött, hogy a szezon végén elhagyja a Borussiát, amellyel két bajnoki címet nyert és amit BL-döntőbe vezetett.

Klopp akkor azt mondta, szünetet tart, de többször is hangoztatta, hogy szívesen vállalna munkát a jövőben a Premier League-ben. Ezt erősítette meg a Sky Sports is csütörtökön, amely azt írja, hogy a közkedvelt szakember továbbra is angol klubokkal szemezget. Ezt az ügynöke is elismerte.

A szigetországi sajtóban legtöbbször a Liverpool neve röppent fel, Brendan Rodgers alatt pedig inog is erősen a kispad, szerda este lényegében Bogdán Ádám mentette meg a tréner állását a Ligakupában. Ugyanakkor a Vörösök kispadja nem érdekli Kloppot.

A Manchester City nevét is többször bedobták már, bár most jól teljesít Manuel Pellegrini irányításával az együttes – leszámítva a Juventus elleni BL-fiaskót. Emellett a másik manchesteri csapatot, a Unitedet emlegetik még a némettel kapcsolatban, ahol Louis Van Gaal továbbra sem örvend nagy népszerűségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik