Foci

Böde Dani ingyen távozhat a Fradiból

A klub és a támadó között a tárgyalások már zajlanak, de megállapodás még nincs. A zöld-fehérek is könnyedén úgy járhatnak jövőre, mint a Videoton Nikoliccsal idén nyáron.

Elképesztő formát mutat Böde Dániel. Szombaton az Újpest elleni derbit az ő két góljával nyerte a Fradi. Nyolc bajnoki forduló alatt tíz gólt jegyez eddig, csapata összes találatának (19) több, mint a felét, így kijelenthető, hátán viszi a Ferencvárost.

Persze, egy csatárnak ez a dolga. Utoljára a Videoton támadója, Nemanja Nikolics rendelkezett hasonló mutatókkal tavaly ősszel.

A két támadó között további hasonlóság, hogy mindketten szerződésük lejárta előtt egy esztendővel “táltosodtak meg igazán”. Nikolics hosszú, de eredménytelen tárgyalássorozat után nyáron végül ingyen távozott a Videotontól. Burcsa Győző akkori sportigazgató sokallta a játékos fizetési igényét, így a válogatott támadó a Legia Warsawába igazolt. Azóta ott lődözi a gólokat, úgy tudni, nagyjából 25 ezer euróért havonta.

Pénzért senki sem vitte volna, ingyen volt rá kereslet. Meglehet Böde Dánielre is ez a karrierkép vár. A blikk.hu úgy tudja, hogy a Ferencváros támadójának 2016 nyarán jár le a szerződése és bár a tárgyalássorozat a klub és a játékos között már megkezdődött, egyezség még nincs.

Mondjuk idejük még van bőven. Korábban, még Ricardo Moniz idejében arról lehetett hallani, hogy az “átutazóban lévő” holland légiósok sokkal nagyobb fizetésért játszottak, mint a magyarok és ez szült némi feszültséget az öltözőben.

A 2013-14 között, két év alatt hét meccsen egy gólt szerző Jack Tuyp (2015/15-ös idényben a Fradi kölcsönadta a Helmond Sportnak) információnk szerint 20 ezer eurós fizetésért ült jobbára a kispadon, mert már akkor is Böde volt a legeredményesebb támadó, ennek az összegnek a feléért.

Így, ha a ferencvárosi klubvezetés nem akarja a Videoton-Nikolics ügyet lemásolni, minden bizonnyal jelentős fizetésemeléssel tudja csak megtartani legeredményesebb támadóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik