Foci

1100 kilométert utazott a magyar csapat, hogy kiessen a kupából

Szentlőrinc, Cigánd (Array)
Szentlőrinc, Cigánd (Array)

A szentlőrinciek nem értik, miért nem területi felosztás szerint párosították az együtteseket a labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulójában.

A harmadosztályú Szentlőrinc labdarúgócsapata Cigándon vendégeskedett a Magyar Kupa első fordulójában, a hazaiak 3-1-re nyertek, így ők folytatják a sorozatban. A meccs után a lőrinciek szakosztályvezetője, Kovácsevics Csaba a bama.hu-n bosszankodott egy sort, hogy az MLSZ a korábbi szokásoktól eltérően már nem területi alapon párosítja össze az együtteseket.

„Az ukrán határhoz kellett utaznunk, reggel hétkor indultunk és másnap éjjel háromkor értünk haza. Mindezt munkanapon. És persze az sem mellékes, hogy ez az egy utazásunk több százezer forintba került. Teljesen értelmetlennek tartom az egészet, és akkor is ugyanezt mondanám, ha éppen a cigándiaknak kellett volna hozzánk jönniük” – így Kovácsevics annak kapcsán, hogy amatőr csapatnak munkanapon kellett átutaznia az országot, Szentlőrinc és Cigánd ugyanis 557 kilométerre van egymástól az útvonaltervező szerint.

 

A bama.hu megkereste a szövetséget is, az MLSZ pedig ezt válaszolta:

„Az idei kiírásban az FA Cuphoz hasonlóan minden osztály csapatai részt vesznek, így fennáll a lehetőség, hogy egy alsóbb osztályú egy élvonalban szereplő gárdát búcsúztat a kupából. Reményeink szerint ez érdekesebbé és izgalmasabbá teszi a sorozatot. A 2015–16-os kiírásban a kupasorozat presztízsét is növelendő, a korábbinál lényegesen komolyabb a résztvevők díjazása, amelyet az MLSZ a vagyonértékű jogok ellentételezéséből biztosít. A főtáblára jutó amatőr csapatok például egymillió forintot kapnak, az első fordulóban győztes amatőr együttesek ötszázezer forinttal lettek gazdagabbak. A díjazás összege körönként fokozatosan emelkedik, így minél tovább jut egy csapat, annál több bevételhez jut. A klubok a kiírás ismeretében és az anyagi elismerés reményében neveztek és vállalták az adott esetben akár hosszabb utazást is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik