Foci

Blama: negyedosztályú csapat ejtette ki a Hamburgot a kupából

Jéna (Array)
Jéna (Array)

A Bayern München és a Borussia Dortmund sikerrel vette az első akadályt, a szintén élvonalbeli hamburgiak azonban hosszabbításban kikaptak negyedosztályú ellenfelüktől.

A Hamburg labdarúgócsapatán nehéz kiigazodni. A keretét nem alkotják rossz labdarúgók, ám mégis évek óta bukdácsol a csapat, a legutóbbi szezonban is csak osztályozón sikerült kiharcolni a bennmaradást a Bundesligában. A Stieber Zoltánt nélkülöző együttes vasárnap a negyedosztályú Jéna otthonában vendégeskedett, ám már a hosszabbítás kiharcolásához is tepernie kellett, Gregoritsch a 94. percben mentette meg ideiglenesen a HSV-t. A ráadásban aztán csak a hazaiak lőttek gólt, 3-2-re nyertek és vaskos meglepetést szállítottak.


A jénai játékosok és szurkolók öröme
Fotó: Europress Fotóügynökség

Két nagyágyú, a Bayern München és a Borussia Dortmund is pályára lépett vasárnap, mint a két együttes továbbjutott. Előbbi az ötödosztályú Nöttingen, utóbbi a harmadikligás Chemnitzer otthonában nyert.

Dárdai Pál együttese, a Hertha hétfőn vendégeskedik a Bielefeldnél, ám egy szomorú eset előzte meg a mérkőzést: vasárnap rálőttek a berliniek csapatbuszára. Szerencsére nem történt személyi sérülés.

Eredmények – Német Kupa, 1. forduló, vasárnap (élvonalbeli csapatok eredményei)

Jéna (IV) – Hamburg 3-2 – hosszabbításban
Chemnitzer (III) – Borussia Dortmund 0-2
Nöttingen (V) – Bayern München 1-3
Unterhaching (IV) – Ingolstadt 2-1
Hessen Kassel (IV) – Hannover 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik