Foci

Kubatov Gábor nem hajlik a kompromisszumra

Fradi vezérszurkolók (Array)
Fradi vezérszurkolók (Array)

A Fradi ultrák érvényes szurkolói kártya nélkül nem válthatnak jegyet a Zeljeznicar-Fradi meccsre és utazniuk sem érdemes.

Múlt pénteken a Fradi-ultracsoportok vezetői egységesen besétáltak a klub székházába és átadtak egy levelet Kubatov Gábor elnöknek. Kértek. Ahogy fogalmaztak, “a szurkolói csoportok és a velük szolidaritást vállaló, idegenbe is elutazó fanatikusok üdvözölnék a Klub azon döntését, amely szerint a Ferencvárosi Torna Club Vezetősége nem gördítene akadályt a Zeljenicar vendégszektorába történő jegyvásárlása elé”.

 A Fradi ultracsoportok vezetői besétáltak a klubvezetéshez
Forrás: facebook.com 

Érdekes, többek közt Hamberger Ádám (Green Monsters), Molnár Balázs (XVI Szektor), Scheffer Bence (EEE Mozgalom), és Végel Tamás (Zöld-fehér buszhálózat) és társai utazása elé senki sem gördít akadályt. A klub csak annyit kér, váltsák ki az általuk a Ferencváros mérkőzésein kötelezőnek nyilvánított Fradi Szurkolói Kártyát, mert nélküle nem vásárolhatnak jegyet.

 

A fiúk ezt nem akarják. Így nem vehetnek jegyet a Zeljeznicar elleni csütörtöki Európa Liga visszavágóra sem, nem engedik be őket a Grbavica Stadionba, sőt, az is előfordulhat, hogy “a határról is visszafordítják őket”, mert nincs érvényes belépőjük – utóbbit egy hétfői közleményben tudatta a klub. Mondjuk ezen nem is csodálkozunk, mert a Fradinak az első hazai Európa Liga meccsét a Go Ahead Eagles ellen épp azért kellett zárt kapuk mögött játszania, mert a Fradi-szurkolók közül tavaly 75-en a rendőrségen végezték. Okoztak némi balhét. Nem itthon, Rijekában. Kinek hiányzik ez megint?

Az ultrák úgy látszik zokon vették, hogy a klub levelük után is ragaszkodik a kártyához és az azonosíthatósághoz. Legutóbbi bejegyzésükbe azt írják, válaszra sem méltatták őket, és “Kubatov Gábor nem hajlik sem kompromisszumra, sem megegyezésre. Nem célja a kiegyezés, és a béke. A ma megjelent “szurkolói információk” megerősítette, hogy ez számára már nem a csapatról, és a klubról szól, mindezek másodlagosak. Ez a személyes harca a B-közép ellen, a tábor tagjai, és a Tábor ellen, amelyet meg akar szüntetni, végleg el akar lehetetleníteni. NEM HAGYJUK! Ezt a harcot csak mi nyerhetjük meg, és meg is fogjuk nyerni! Mindenki Boszniába!”

A “harc” folytatódik.

Szót kért az EEE-mozgalom vezetője:

Cikkünk megjelenése után Scheffer Bence szót kért, amelyben azt állítja: “Rijekában nem volt ott a lelátón senki a Ferencváros tábora részéről, így a büntetést az új, szkennerrel ellátott szurkolói kártyával rendelkező drukkerek miatt kapta a klub.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik