Foci

Casoni: Tudom, hogy ez a mostani csapat nem olyan, mint a tavalyi

bernard casoni (Array)
bernard casoni (Array)

Íme, az összes edzői nyilatkozat az NB I szombati mérkőzéseiről.

Az OTP Bank Liga szombati nyitányán a bajnoki címvédő vereséget szenvedett a tavalyi szezonban éppen csak bent maradó Budapest Honvéd ellen. A Videoton nem játszott jól, ez kiderül a csapat vezetőedzőjének szavaiból is.

Bernard Casoni (Videoton): „Dühös vagyok. Jobban is teljesíthettünk volna. Tudom azt is, hogy a mostani csapat nem olyan, mint a tavalyi, sok játékost elveszítettünk, az újaknak pedig még fel kell venniük a ritmust. Bajnokok voltunk, ez azonban a múlt. Most a jelen a fontos, erősödnünk kell. Szeretnénk mindenképp megerősíteni a keretet, egy hónapja keresünk egy középcsatárt, de még nem találtuk meg. Más posztokra is keresünk még játékost. A mai meccsből többet, legalább egy döntetlent ki lehetett volna hozni. Nehéz helyzetben vagyunk, de nem adjuk fel, megyünk tovább. Heti két fontos tétmérkőzést játszani nem egyszerű, ezért is fontos, hogy tovább erősödjön a keretünk.” (vidi.hu)

Marco Rossi (Bp. Honvéd): „Elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével. Taktikailag nagyon felkészültünk a Videotonból. A pályán mindazt viszontláthattuk, amire felkészültünk. Eddig mindig dominált a Videoton az elmúlt időszakban, ma azonban két kontratámadáson kívül nem volt helyzetük, ez pedig a csapatomat dicséri.” (vidi.hu)

Győzelemmel kezdte az új szezont a Bekő Balázs vezette Diósgyőr. Igaz a tréner egy korábbi eltiltása miatt nem ülhetett a kispadon. Az élvonalba visszajutó Vasas jó teljesítményt nyújtott, de pont nélkül maradt.

Fotó: MTI

Visinka Ede (Diósgyőr): „Jó csapatot győztünk le ma, nem véletlenül lettek NB II.-es bajnokok. Nehéz győzelmet arattunk, gratulálok a fiúknak, hogy sikerült behúzni a meccset! Természetesen azt is láttuk, hogy voltak hibák – például sok labdát veszítettünk a középpályán -, ezeket megpróbáljuk kijavítani. A bajnokság első mérkőzésén az a legfontosabb, hogy nyertünk.” (dvtk.eu)

Simon Antal (Vasas): „A Vasas ugyanott folytatta, ahol abbahagyta az NB II.-ben, támadólag lépett fel mai is. Az első félidőben nem lehetett látni, hogy ez egy idény eleji találkozó, rengeteg helyzetet alakított ki mindkét csapat. A 2-1 nem tükrözi a mérkőzés képét. Balszerencsés öngóllal szerzett vezetést a DVTK, a Vasas helyzeteket kialakítva, labdát birtokolva játszott, sajnos ezeket a lehetőségeket nem tudtuk kihasználni. Minimum a döntetlen járt volna.” (dvtk.eu)

Az Európa Liga küzdelmeitől már az első selejtezőkörben búcsúzó MTK a jól erősítő Puskás Akadémia ellen szerezte meg a három pontot az Illovszky Stadionban. László Csaba érthető elégedett volt a látottakkal, Robert Jarni pedig gyorsan elfelejtené az összecsapást.

László Csaba (MTK): „Fontos, nehéz és megérdemelt győzelmet arattunk. Domináltuk a játékot és sokat küzdöttünk a sikerért. Kanta ma megmutatta, hogy mire képes a középpályán és Thiam is szenzációsan játszott. Grgics is tökéletesen semlegesítette Tischlert, de az egész csapattal elégedett vagyok. Az út elején járunk, de most a három pont volt a legfontosabb.” (mtkbudapest.hu)

Fotó: MTI

Robert Jarni (PAFC): „Jól kezdtünk, de aztán nem tudtuk állandósítani a kezdeti teljesítményünket. Végig jobb volt az MTK és megérdemelten nyerte meg a találkozót. Lencse természetesen hiányzott a csapatból, de az ő hiánya nem indokolja, hogy szinte nem is lőttünk kapura. Gratulálok az MTK Budapestnek a győzelemhez!” (mtkbudapest.hu)

A forduló eddigi egyetlen gól nélküli mérkőzésén az Újpest vendége a Paks volt. Egyik edző sem volt elégedett a lefújást követően.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): „Nehéz mérkőzést játszottunk ma, nem csak azért, mert rendkívül meleg volt, hanem azért is, mert a Paks ellen nem sikerült azt a játékot játszanunk, amelyet szerettünk volna. Öt új játékos mutatkozott be az élvonalban, és kivétel nélkül jól teljesítettek. Az első félidő jól indult a számunkra, tizenöt-húsz percig fölényben futballoztunk, és meg is voltak a lehetőségek a gólszerzésre. Azonban a Paks kivárt és kontrázott, amikor egy kis területet hagytunk nekik. Összességében mégis azt érzem, megérdemeltük volna a győzelmet, mert jobban játszottunk, de az ellenfél egy pontért jött, és ezért mindent meg is tett.” (ujpestfc.hu)

Csertői Aurél (Paks): Ha valaki eljön Újpestre és ikszel, akkor az nem tűnik rossz eredménynek. Ugyanakkor nem vagyok elégedett, és nem igazán az egy pontra, hanem a mutatott játékunkra gondolok. Ha a későbbiekben nyerni akarunk, akkor ennél többre lesz szükségünk. Ennek ellenére megvoltak a helyzeteink, amiket kihagytunk, de ez igaz a másik oldalra is. Igaz nekik leginkább a mi hibáinkból, és leginkább a ki nem kényszerített hibáinkból adódtak lehetőségeik. Tehát mindenképp javítanunk kell a játékon, hiszen győzelmekkel szeretnénk folytatni a következő fordulókban.” (paksifc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik