Foci

Kondás szerint meleg volt a vége, Doll kárpótolná a szurkolókat

Thomas Doll (Array)
Thomas Doll (Array)

Háromból két magyar csapat jutott tovább az EL második selejtezőkörébe. Nyilatkozatok, gólok egy helyen.

Csütörtökön három magyar labdarúgócsapat is pályára lépett az Európa Liga-selejtezőben, kettő pedig továbbjutást ünnepelhetett. Elsőként a Debrecen látogatott Montenegróba, Kondás Elemér csapata pedig kis híján elszórakozta az első mérkőzésen kiharcolt 3-0-s előnyét, a visszavágót 2-0-ra nyerte meg a Sutjeska Niksic.

„Az ellenfelet sosem szabad lebecsülni, mi sem tettük. Nehéz visszavágóra számítottunk, az is lett, de mi tettük magunknak azzá – mondta Kondás a Nemzeti Sportnak a lefújás után. – Megvoltak a helyzeteink, be kellett volna lőni őket, aztán amikor tizenegyest kapott a hazai csapat, meleg lett a mérkőzés vége. Amikor képtelen vagy a lehetőségeidet értékesíteni, akkor ez van belőle. Azért a továbbjutást kiharcoltuk, ez volt a célunk.”

Este a Ferencváros fogadta hazai környezetben, zárt kapuk mögött a holland Go Ahead Eagles, a zöld-fehérek pedig már az első félidőben eldöntötték a továbbjutást, végül 4-1-es győzelmet arattak.

„Amit elterveztünk, hogy bátran, koncentráltan játszunk, az bekövetkezett. 1-1-ről indultunk, ami veszélyes eredmény, hiszen egy kapott gól nagyon megnehezítette volna a dolgunkat. Szerencsére mi birtokoltuk a labdát, az egy-egy elleni párharcokban is jól helytálltunk, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. 3-0-ra vezettünk a félidőben, de akkor is azt néztük, hogyan tudnánk javítani a játékon. Ami Dilaver cseréjét illeti: összefutott valakivel, fejsérülést szenvedett, mindent duplán látott, ezért biztonsági okokból lecseréltük, de szerencsére már jobban van. Sajnálom, hogy azok a drukkerek, akik egész évben támogattak minket, most nem lehettek velünk a stadionban, de reményeink szerint tudjuk még őket kárpótolni” – idézi Thomas Doll lefújás utáni szavait a csakfoci.hu.

Az MTk Budapest a három magyar csapat közül az egyetlen, amelyiknek nem sikerült kvalifikálnia a következő körbe. A kék-fehérek a hazai 0-0 után Újvidéken 3-1-re kaptak ki, pedig már a 3. percben vezettek.

„Gratulálok a Vojvodinának. Sajnos pont azzal vertek meg, ami a csapatomból hiányzik. Kezünkben volt a sorsunk, hiszen vezettünk, de később a hibáinkkal felépítettük az ellenfelet. Ez elfogadhatatlan. Nemzetközi szinten is ritkán látható potyagólokat kaptunk. A hazai csapat agresszívan focizott, és csak annyit adott ki magából, amennyire szükség volt. Remélem, hogy jövőre mi is fel tudunk nőni a feladathoz. Sokat kell még tanulnunk…” – értékelte a meccset az MTK hivatalos honlapján László Csaba – akit egyébként egy rejtélyes bejegyzésben szidott valaki a csapat Facebook-oldalán.

A Ferencvárosra a bosnyák Zeljeznicar, a Debrecenre a lett Skonto vár a második fordulóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik