Foci

Paulo Sousáék is pezsgőzhetnek

paulo sousa (Array)
paulo sousa (Array)

Sorra dőlnek el a bajnokságok Európában. Svájcban, Portugáliában, Oroszországban és Ukrajnában is bajnokot avattak.

A második helyezett Young Boys elleni gól nélküli döntetlennel megnyerte a svájci labdarúgó-bajnokságot az FC Basel. A Videoton korábbi edzője, a portugál Paulo Sousa által irányított együttes sorozatban hatodszor, összességében pedig tizennyolcadszor bizonyult a legjobbnak Svájcban. Ezzel már egyedül áll az örökranglista második helyén az 17. bajnoki címmel rendelkező Servette-et megelőzve. A legeredményesebb a Grasshopper 27 bajnoki arannyal.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Megvédte címét a Benfica a portugál labdarúgó-bajnokságban, mivel az utolsó előtti fordulóban megőrizte hárompontos előnyét üldözőjével, a Portóval szemben. Az egymás elleni eredményeket tekintve a lisszaboni együttes áll jobban, így üldözője már nem előzheti meg. A fővárosi csapat története 34. bajnoki címét gyűjtötte be azzal, hogy gól nélküli döntetlent játszott a Vitoria Guimaraessel és a Porto is megosztozott a pontokon a Belenensessel.

A Zenit nyerte az orosz labdarúgó-bajnokságot, miután vasárnap 1-1-es döntetlent játszott az Ufa otthonában, és így behozhatatlan előnyre tett szert. A szentpétervári gárda két fordulóval a vége előtt nyolc ponttal vezet a második helyen álló CSZKA Moszkvával szemben. A Zenit 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben volt orosz, 1984-ben pedig szovjet bajnok.

Vasárnapi győzelmével bebiztosította ukrán bajnoki címét a Dinamo Kijev labdarúgócsapata. A fővárosi együttes hazai pályán 1-0-ra verte az Európa Liga-döntős Dnyiprót, ezzel két fordulóval a zárás előtt hét pont az előnye a második helyezett Sahtar Donyeckkel szemben. A Dinamo Kijev 14. alkalommal bizonyult az ukrán bajnokság legjobbjának. Az előző öt évben a Sahtar Donyeck végzett az élen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik