Foci

Ki 2015 leggazdagabb labdarúgója?

zlatan ibrahimovic (zlatan ibrahimovic, )
zlatan ibrahimovic (zlatan ibrahimovic, )

Vajon ki rendelkezik a legnagyobb vagyonnal az aktív futballisták közül? Akad olyan játékos, aki a klubcsapatában kereste degeszre magát, de van olyan is, aki az ingatlanokból tett szert jelentős vagyonra.

A Goal 2015-ben is összegyűjtötte a pályafutásuk során legtöbb pénzt kaszírozó labdarúgókat. A pénzeknél a fizetések mellett a szponzoroktól és a reklámbevételekből származó bevételeket is beleszámolták. A listán csak a jelenleg is aktív labdarúgók szerepelnek.

10. Frank Lampard 80 millió euró

 
Az angol játékos valószínűleg nem a gyerekeknek szánt könyvei miatt szerepel ezen a listán, hiszen azokért csupán 50 ezer fontot kapott. A 13 Chelsea-ben eltöltött év (no meg az az egy a Citynél) már inkább segíti őt a 10. hely elérésében. A középpályás 35 millió fontot kaszírozott eme két klubnál, mialatt ugyanennyi pénzre tett szert az ingatlanok értékesítéséből. Az Esherben található kastélyát például ötmillió fontos profittal adta tovább. Lampardnak többek között még Barcelonában is vannak nyaralói, na és persze a Nike-kal és az Adidas-szal is dolgozott együtt. 

9. Ronaldinho 83 millió euró

Négy éve hagyta el Európát a brazil játékos, ám azóta sem kell nélkülöznie. Közel évi 3 millió eurót keresett az elmúlt két esztendőben, ám most továbbállt Mexikóba. Új szerződése teljesítményfüggő, ám ideális esetben 2,5 millió euró ütheti Ronaldinho markát. Természetesen bevételeinek legnagyobb részét a Barcánál töltött évek alatti kereset teszi ki. Bár az utóbbi 10 évben 20 millió eurót kaszírozott azzal is, hogy a Nike-kal dolgozott együtt.

8. Raul 85 millió euró

 
A Real Madrid legendája 16 szezont húzott le a spanyol klubnál, ahol vélhetően nem voltak szűkmarkúak vele szemben. Ezt követte két németországi év, ahol összesen 14 millió eurót tett zsebre, majd két év Katarban 10 millióért. A futballpályán kívül is aktívan tevékenykedik, hiszen például a Cadmus energiaipari cég 20 százalékát is ő birtokolja.

7. Samuel Eto’o 87 millió euró

 
A kameruni játékos vagyonának majdnem felét a két Anzhinál eltöltött év fedezi. A csatár 5 millió eurót keresett a Chelsea-nél, míg 10-et a Barcelonánál. A Pumával és a Forddal is dolgozott együtt, ami szintén kifizetődő volt a támadó számára.

6. Kaka 96 millió euró

 
A 2007-es Aranylabdás több mint 35 millió eurót keresett azalatt a négy év alatt, amikor a Real Madrid futballistája volt. Miután visszatért a Milánóba a fizetése nagyjából a felére csökkent, ráadásul a sérülések sem távolodtak el tőle. Ezt követően félévre aláírt a Sau Paulóhoz, ahol 2 millió eurót kaszált. Jelenleg az Orlando City játékosa, mindezt évi 6,3 millióért. Karrierje során dolgozott a Pepsivel, az Adidas-szal, a Samsunggal, a Gilette-tel és az Armanival is. Többek között Madridban, Milánóban és Manhattanben is rendelkezik ingatlannal.

5. Wayne Rooney 103 millió euró

 
A Premier League-ből a legmagasabban rangsorolt játékos ezen a listán. Az angol válogatott csatárának vagyonát javarészt a fizetése teszi ki, hiszen elképesztő gázsit keres Manchesterben. A támadó új szerződése értelmében évente majdnem 19 millió eurót tehet zsebre. A pályán kívül nagyjából 5,5 millió eurót keresett, hiszen dolgozott a Nike-val, a Samsunggal, valamint a Harper Collins-szal is. Nem árt megemlíteni a Prestbury-ben található kastélyát sem, amit 6 millió euróra becsültek, mielőtt felújította volna. Kétszer is.

4. Zlatan Ibrahimovic. 105 millió euró

 
A svéd támadó nem csak a labdarúgásban, de az üzleti életben is megállja a helyét. Szerződése volt a Nike-val, a Niveával, a Volvóval, az Xbox-szal, valamint a Dressmannel is. Egy 350 hektáros föld tulajdonosának is vallhatja magát, míg egy templommal is büszkélkedhet Stockholmban. A csatár ezen kívül még egy 66 lakásos bérházzal is rendelkezik Manhattanban, valamint az IT milliárdos Dan Oloffson partnerének is vallhatja magát. A végére pedig marad Zlatan könyve, amiből nagyjából 8 millió eurót kaszírozott a csatár.

3. Neymar 135 millió euró

 
A fiatal brazil a tavalyi világbajnokság reklámarca volt, amivel nem járt rosszul. Az elmúlt esztendőben összesen 37 millió euró ütötte a markát. 12 állandó szponzorral dolgozik, többek között a Nike-val, a Panasonic-kal vagy éppen a Red Bull-lal. A támadó édesapja sem járt rosszul fia klubváltásával, hiszen 40 millió euró ütötte a markát. A jövőben vélhetően egyre több pénzt keres majd Neymar, ám az évi 8,8 millió eurós fizetés sem nevezhető rossznak.

2. Lionel Messi 200 millió euró

 
Az argentin rengeteg szponzorral dolgozik együtt, de közülük kétség kívül kiemelkedik az EA Sports és az Adidas. Minden szempontból jövedelmező birodalmat tudhat magáénak, melynek ékköve az “Azahares del Parana”. A szülővárosában felhúzott komplexum többek között magába foglal hét lakóparkot, egy strandot, egy golfpályát, valamint egy hatalmas sportkomplexumot is. És még csak szóba sem került a katalánoktól kapott fizetése…

1. Cristiano Ronaldo 210 millió euró

Fotók: Europress fotóügynökség

A portugál sztár 2013-ban új szerződést írt alá Madridban, melynek értelmében több mint 18 millió eurót kaszíroz évente. Ehhez a pénzhez még további bónuszok társultak, amikor a játékos megnyerte az Aranylabdát, illetve csapatával a Bajnokok Ligáját. Többek között a Toyotával, a Nike-val vagy az Emirates-szel kötött szerződése miatt már 25 millió eurós bevételre tett szert a futballpályán kívül. Persze csurran-cseppen még a portugál sztárnak a “Seven nightclub” nevű szórakozóhelyből, valamint a CR7 múzeumból is. Továbbá ingatlanjai értéke is meghaladja a 30 millió eurót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik