Foci

A finnek nagyon fenik ránk a fogukat

Mixu Paatelainen (Mixu Paatelainen)
Mixu Paatelainen (Mixu Paatelainen)

Ugyan a soros Európa-bajnoki selejtező csak péntek este lesz, az északi válogatott ennek ellenére hétfőn Magyarországra érkezett és már edzett is egyet.

Talán kicsit szokatlan, ha ebben a feszített nemzetközi labdarúgó világban bármely nemzeti válogatott öt nappal a mérkőzése előtt (!) már az idegenbeli helyszínen tartózkodik. Legalábbis nem szokványos. De ettől még tény, Finnország labdarúgó válogatottja már elfoglalta szálláshelyét Budapesten, mi több, hétfő délután a REAC-pályán rövid edzést is tartott játékosai számára Mixu Paatelainen szövetségi kapitány – számolt be a iltasanomat.fi. Ez jelzés értékű,

 
Mixu Paatelainen edzést vezényel
Forrás: iltasanomat.fi 

Miközben Dárdai Pál szövetségi kapitány magyar részről nem szép, de eredményes mérkőzésre készül, addig úgy látszik a finnek rettentően fenik ránk a fogukat, ezért a szokásosnál is komolyabban veszik magukat, de még inkább minket.

Ha Pintér Attila márciusi debütáló mérkőzését vesszük alapul (Magyarország-Finnország 1-2), akkor van is mire optimistának lenniük.

Ha azt, hogy azóta több, mint fél év telt el, és a szeptember 18.-i kapitánycsere óta Dárdai Pálnak sikerült példát mutatnia, rendet tennie a fejekben, egységbe kovácsolnia a játékosokat, továbbá nem utolsó sorban eredményeket felmutatnia, akkor már kevésbé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik