Foci

Hollandia küzdős, fordulatos meccsen nyert

A világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában Hollandia 2-1-es hátrányból 3-2-re nyert Ausztrália ellen.

A címvédő spanyolokat kiütötték Robbenék, így a gyengébb ausztrálok ellen hasonlóan impozáns játékot vártunk az Oranjétól.

Az auszik ezzel szemben Chilével játszottak jó meccset, bár végül alulmaradtak, így győzelmi kényszerben fociztak szerda este.

A kezdés után viszont nyilvánvalóvá vált, a hollandok itt nem rendeznek gálát, hiszen a sárga-zöldek azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezés jogát, és több veszélyes helyzetet alakítottak ki.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Gólt mégis a kékmezesek szereztek, hiszen Robben remekül használt ki egy eladott labdát, majd az akció végén a hálóba lőtt (0-1).

Szinte egy perc sem telt el, a középkezdés után azonnal egalizáltak az ausztrálok: egy hosszú átadás után Cahill kapásból durrantott a léc alá (1-1).

A fordulatos, hajtós meccsen a szünetig újabb gól már nem született, utána viszont igen. Az 54. percben Jedinak büntetőből volt eredményes, így máris az ausztráloknál volt az előny.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ennek azonban nem örülhettek sokáig, mivel Robin Van Persie a rossz lestaktikát kihasználva 2-2-re módosította az állást, majd a 68. percben a csereként beállt Depay 35 méteres lövésénél Ryan elnézte a labdát, így máris 3-2-re a hollandok mentek.

Ezt az előnyt megőrizték a lefújásig, így jelenleg hat ponttal vezetik a csoportot, és ha este Chile legyőzi Spanyolországot, biztos továbbjutónak számítanak, a címvédő pedig búcsúzik a tornától.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, B csoport, 2. forduló

Ausztrália – Hollandia 2-3 (1-1)
Estadio Beira-Rio, Porto Alegre, vezeti: Djamel Haimoudi (algír)

Gólszerzők: Cahill (21.), Jedinak (54. – büntetőből) illetve Robben (20.), Van Persie (58.), Depay (68.)

Ausztrália: Ryan – Davidson, Spiranovic, Wilkinson, McGowan – McKay, Jedinak – Oar, (Taggart, 77.) Bresciano (Bozanic, 51.), Leckie – Cahill.

Hollandia: Cilessen – Martins-Indi (Depay, 44.), De Vrij, Vlaar – Blind, De Jong, De Guzman (Wijnaldum, 78), Janmaat, Sneijder – Robben, Van Persie (Lens, 87.).

Sárga lap: Cahill (43.) illetve Van Persie (47.)

Vége a meccsnek, Hollandia fordulatos meccsen 3-2-re legyőzte Ausztráliát.

2. FÉLIDŐ

92. PERC: Az utolsó percben Lens előtt adódott még egy ziccer, de Ryan védeni tudott.

90. PERC: Három perc lesz a ráadás.

87. PERC: Van Persie jött le, helyére Lens állt be.

85. PERC: Lassult a játék, talán az ausztrálok már kiadtak magukból mindent. A hollandok irányítanak.

81. PERC: Jedinek 17 méterről lőtt szabadrúgást, azonban De Jong fejjel tisztázott.

78. PERC: De Guzmant Wijnaldum váltotta.

77. PERC: Oar helyére Taggart érkezett.

73. PERC: Két holland helyzet az ausztrál kapu előtt, de ezúttal Ryan üzembiztosan látta el a feladatát.

71. PERC: Ez a látványos gólok és a fordítások meccse. Mindkét csapat a három pontért megy, egy percig sem unatkozunk.

68. PERC: MEGINT A HOLLANDOKNÁL AZ ELŐNY!!! Memphis Depay jó 35 méterről lövésre vállalkozott. Nem volt túl jó löket, ennek ellenére Ryan csúnyán lemaradt róla, így nagy megdöbbenésre a játékszer a hálóban kötött ki! 2-3!

68. PERC: Ajtó-ablak helyzetben hibáztak az ausztrálok, egy eladott labda után. Leckie mellel próbált gólt lőni, nem ment neki.

66. PERC: Sneijder ment le egészen az alapvonalig, de a labdát kikísérte, hiába volt veszélyes a beadása.

63. PERC: Cahill néhány centivel maradt csak le egy beadásról, pedig tisztán bólinthatott volna.

60. PERC: A játék képén egyáltalán nem látszik, hogy most kaptak gólt az ausztrálok, továbbra is nyomnak, hajtanak a győzelemért.

58. PERC: Újabb fordulat, egyenlítettek a hollandok! Davidson bentragadt a tizenhatoson belül, miközben a többiek lesre állították volna Van Persie-t, így a holland simán átvette a labdát, majd a kapuba lőtt! 2-2!

54. PERC: GÓÓÓÓL! Jedinak, a csapatkapitány higgadtan a jobb alsóba, így fordítani tudtak az ausztrálok! 2-1!

53. PERC: Tizenegyes! A csereként beállt Bozanic középre adott volna, de Janmaat kézzel hárította a lövést, így büntetővel jönnek az ausztrálok.

51. PERC: Cseréltek az ausztrálok, Brescianót Bozanic váltotta.

50. PERC: Sneijder lőtt távolról, Ryannek vetődve kellett védenie. A szöglet után szabadrúgás kifelé.

47. PERC: Van Persie is megkapta a maga lapját, így ő sem játszik az utolsó körben.

46. PERC: Folytatódik a mérkőzés. 13 másodperc után gólt lőttek az ausztrálok, de lökés miatt nem adta meg a bíró.

Robben találata sem volt csúnya:

A félidőben látogassátok meg Vébéhuligánok rovatunkat, ahol színes vb-híreket olvashattok.

1. FÉLIDŐ

45. PERC: Vége az első félidőnek, 1-1-ről folytatják majd a felek egy kis pihenő után.

44. PERC: Az eset után Martins-Indit hordágyon, gyakmerevítővel kellett levinni a pályáról. Memphis Depay állt be a helyére.

43. PERC: Cahill sárgát kapott, és mivel Chile ellen is ugyanígy járt, a spanyolok elleni mérkőzést ki kell hagynia.

Cahill egyenlítő találata:

36. PERC: A hollandok sok hibával játszanak, és nem is igazán találják egyelőre a ritmust, persze nem is akarnak fejjel a falnak rohanni.

32. PERC: Spiranovic nem tudta átvenni a labdát tiszta helyzetben, pedig ott lehetett volna a második ausztrál gól.

30. PERC: Leckie rázta le magáról a védőjét, majd keresztbe gurított a tizenhatoson belül, az érkező Bresciano pedig a kapu fölé durrantott. Újabb nagy helyzet.

28. PERC: Az egyenlítés után is támadásban maradtak az auszik, harcosan fociznak. A holland védelemnek minden akciónál figyelni kell.

24. PERC: Jó kis meccs lesz ez, az ausztrálok eddig egyáltalán nem játszanak alárendelt szerepet, hiába szerényebb képességű a játékoskeretük.

21. PERC: OTT AZ EGYENLÍTÉS!!! A középkezdés után egy hosszan előrevágott labdát Cahill kapásból a léc alá zúdított! 1-1!

20. PERC. Eddig bírták az ausztrálok! Robben jól fordult le WIlkinsonról, fél pályán át sprintelt, majd Spiranovic mellől higgadtan a kapuba lőtt! 1-0!

18. PERC: Kontráztak a hollandok, de Sneijder a végén csúnyán elpasszolta a labdát. Az Oranje türelmesen várja, hogy az ausztrálok hátul kinyíljanak.

16. PERC: Bresciano jól kapott labdát középen, azonban a lövésébe De Vrij belelépett, így szögletre vágódott a játékszer.

13. PERC: A hollandok egyelőre nem tudnak fölénybe kerülni, és még komoly ziccerük sem volt. Az ausztrálok közben jól tartják magukat.

10. PERC: Röviden adták haza a labdát a hollandok, de McKay elől Cliessen tisztázni tudott.

8. PERC: Helyzet egyelőre nincs, és nem is mondthatnánk, hogy túl érdekes ez az összecsapás.

6. PERC: Eladták a labdát az ausztrálok, majd Robben lódult meg a kapu felé, de hibázott a tizenhatoson belül, így oda a helyzet.

5. PERC: Egyelőre az ausztrálok birtokolják többet a labdát, ami azért meglepő.

3. PERC: Martins-Indi maradt lent a földön, ápolni kell, de már talpon a holland védő.

1. PERC: A hollandok kezdték a mérkőzést, ők kékben, mint a spanyolok ellen, az ausztrálok szokásos sárga-zöld szerelésükben játszanak.

Nincs túl meleg, mindössze 14 fok van a meccs helszínén.

Már a himnuszok szólnak Porto Alegrében, hamarosan kezdenek a csapatok.

Előzetes: Ezen a találkozón nagy meglepetés lenne, ha az európai gárda pontokat veszítene, hat ponttal pedig tulajdonképpen már a nyolcaddöntőben érezhetik magukat, bár ez csak akkor válik biztossá, ha este Chile legyőzi Spanyolországot.

Ennek ellenére a spanyolok elleni találkozón “csodagólt” szerző Robin van Persie óvatosságra intette a szurkolókat. “Teljesen más mérkőzés lesz, mint a spanyolok elleni, ugyanis az ausztrálok más stílusban futballoznak, ellenük nekünk kell majd rájuk erőltetnünk az akaratunkat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik