Foci

A Tottenhamet nem tudták legyőzni, Kötelesék csoportelsők

tottenham (tottenham)
tottenham (tottenham)

A Tottenham a Salzburghoz hasonlóan megőrizte hibátlan mérlegét az Európa Liga csoportkörének zárása utána is.

Az angolok az utolsó körben az orosz Anzsi Mahacskalát fogadták a White Hart Lane-en annak reményében, hogy ezúttal is begyűjtik a három pontot. Ez sikerült is a londoniaknak, hiszen simán, 4-1-re verték a dagesztáni alakulatot Soldaldo három, Holtby egy találatával, így 18 ponttal és hibátlan mégleggel jutottak be az egyenes kieséses szakaszba. A csoport második helyét az Anzsi szerezte meg.

Az I, J és L jelű négyesekben is biztos volt, hogy melyik két klub megy tovább, egyedül csak az volt kérdéses, ki melyik pozícióban zár. Az I-ben a Lyon győzelmével csoportelső lett, a Betis pedig így hiába nyert volna – csak ikszeltek – második lett.


A Lazio is továbbment
Fotó: AFP

A J-ben a Trabzonspor és a Lazio egymás között döntötte el a végső sorrendet, de mivel az olaszok csak egy pontot szereztek, így maradtak második pozícióban, míg az L csoportban szintén ez volt a helyzet, ott az első PAOK egy döntetlennel megtartotta első helyét az AZ Alkmaar előtt.

A G csoportban a Genk mellett már csak egy kiadó hely volt. A belgáknál egyébként Köteles László kimaradt a csapatból, de nélküle is nyertek a kék-fehérek, a Dinamo Kijev pedig azzal jutott tovább, hogy legyőzte legfőbb riválisát, a Rapid Wient.

A H jelű kvartettben a Sevilla számított biztos továbbjutónak, de végül a csoportot is megnyerték újabb győzelmükkel, míg a Liberec az Estori legyőzésével ment tovább.

A játéknap korábbi mérkőzéseiről IDE kattintva olvashatsz.

Eredmények – Európa Liga, csoportkör, 6. forduló

G csoport:
Thun – Genk 0-11 
Dinamo Kijev–Rapid Wien 3-1

H csoport:
Freiburg-Sevilla 0-2
Estoril Praia-Slovan Liberec 1-2

I csoport:
Vitória Guimaraes-Lyon 1-2
Real Betis-NK Rijeka 0-0

J csoport:
Apollon Limassol-Legia Warszawa 0-2
Lazio-Trabzonspor 0-0

K csoport:
Sheriff-Tromsö 2-0
Tottenham-Anzsi Mahacskala 4-1

L csoport:
PAOK-AZ Alkmaar 2-2
Maccabi Haifa-Sahtyor Karagandi 2-1

Videó – Lewis Holtby szerezte a nap találatát:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik