Foci

Nyilasi: A képzés miatt nem futottak a játékosaink?

Nyilasi Tibor (nyilasi tibor, )
Nyilasi Tibor (nyilasi tibor, )

A Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója igazat ad Szalai Ádámnak, de azért felmerült benne pár kérdés.

Miután múlt pénteken történelmi, 8-1-es vereségbe szaladtunk bele Hollandiában sok minden megváltozott a magyar labdarúgás körül: Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondott, Szalai Ádám, az együttes csatára pedig éles kritikát fogalmazott meg a focinkkal kapcsolatban. Őszinte kirohanása nagy port kavart, azóta többen is elmondták a véleményüket a kérdésben, még a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor is sok mindenben igazat adott a Schalkéban légióskodó honfitársunknak.

Természetesen az elmúlt időszak téma volt csütörtökön este a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában, ahol az egyik vendég Nyilasi Tibor volt, a magyar foci egyik élő legendája, nem mellesleg az MLSZ sportigazgatója. Az egykori kiváló játékos is amondó, sok mindenben igaza van Szalainak, de szerinte nem neki és nem most kellett volna előállni mindezekkel. Emellett egy érdekes kérdést is felvetett:

„Egy kicsit kényelmetlen helyzetben vagyok, de azért megkérdezem, hogy Bukarestben a képzés miatt nem futottak-e a meghatározó embereink és hogy Andorra ellen a képzés miatt játszottak-e így?”


Nyilasi Tibor kritizált is
Fotó: MTI

Hajdu Attila, a Ferencvárossal a Bajnokok Ligája csoportkörét is megjárt, korábbi válogatott portásunk is vendég volt a műsorban. Természetesen neki is volt hozzáfűznivalója a dolgokhoz: Hajdu az irreális célok megfogalmazásáról ejtett pár szót.

„Szalai Ádám emlegette, hogy korábban mindig sokan megmondták a tutit. Ő ugyanezt tette. Nagyobb hitele lett volna, ha ezt az egész kifakadást két hónappal ezelőtt tette volna meg. Én a saját fülemmel halottam tőle olyanokat, hogy >>megcsináljuk<<, és hasonlók.”

A hazai edzőképzés jelenlegi vezetője, Szalai László azt mondta, hogy le kell vonni a megfelelő következtetéseket, és ha szükséges, akkor váltani kell természetesen. Szerinte is változásokra van szükség az utánpótlás edzők képzésében, a felnőtt szakemberek kapcsán pedig amondó, nem mindig a felkészültségen múlik, hogy egy magyar tréner tud, vagy nem tud külföldön állást kapni, sok esetben a kapcsolatrendszer is rengeteget számít.

Ami biztos, hogy a téma még napirenden lesz egy jó ideig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik